Hvem er din kandidat?

Bak en ivrig fotballspiller står det ofte en fantastisk mor.

Annonse:

Flere hundre timer bak rattet til og fra trening, flere dugnader i løpet av et år, vask av fotballtøy til vaskemaskina skriker om nåde og trøstende ord når kampen ikke gikk helt som den skulle. Å være fotballmamma er krevende, men gir også store opplevelser - når dattera eller sønnen scorer sitt aller første mål i den lokale fotballturneringen, leverer en fantomredning for juniorlaget eller sørger for den målgivende pasningen i den avgjørende kampen i øverste divisjon.

Nominér «Årets fotballmamma»

Bak mang en dedikert fotballspiller står en trygg mamma. Sjåføren. Kioskvakta. Laglederen. Supporteren. Den stolteste av dem alle. 

Nå hyller alle lagene i OBOS-ligaen, i samarbeid med OBOS, alle de fantastiske fotballmødrene som finnes der ute. Kjenner du et eksemplar, noe du garantert gjør, ber vi om at du lar oss få vite om henne. Kanskje er det nettopp din kandidat som blir "Årets fotballmamma"?

- Fotballmammaen er en ekstremt viktig brikke for å få guttene og jentene sine opp og fram. Jeg er sikker på at fotballmammaen sover på et laken av gummigranulat. Mammaen er aktiv på feltet, på sidelinja og hjemme, men får ikke alltid "kred" for jobben. Det er ofte de kraftige herrestemmene vi hører mest. Vi elsker pappaens innsats, men nå er det mammaen som er 100 prosent i rampelyset, smiler partneransvarlig i Aalesunds Fotballklubb, Sarah Isabella Aarøe, som har vært med i den nasjonale arbeidsgruppen for prosjektet.

Norsk fotball er bygget på dugnadsånd, og i høst vil OBOS gi noe tilbake til dem som alltid står på for sin lokale breddeklubb. Vedkommende som blir valgt til å motta hedersprisen vinner et gavekort på 10 000 kroner, samt 50 000 kroner fra OBOS til sin lokale
breddeklubb.

Fra 28. september og frem til 15. oktober kan alle som vil nominere sin kandidat til prisen via hjemmesiden til AaFK eller OBOS-ligaen. Når alle de nominerte er registrert følger en lokal avstemming der man stemmer på kandidatene, og vinneren av denne får 10.000,- til sin lokale breddeklubb. Vinnerne av de lokale avstemningene går så videre til en nasjonal avstemming hvorpå en jury kårer prisvinneren blant de tre kandidatene med flest stemmer.

Vinneren av «Årets fotballmamma» blir offentliggjort på Fotballfesten 2018 den 25. november på Ullevaal stadion, og vinner et gavekort verdt 10 000 kroner, samt 50 000 kroner fra OBOS til sin lokale breddeklubb.

Vi i Aalesunds Fotballklubb vil markere prosjektstarten i forbindelse med hjemmekampen mot Jerv søndag.  26 fotballmammaer skal gå ut på kunstgresset under innmarsjen sammen med begge lags spillere og dommerkvartetten. I tillegg skal Liv Håker fremføre Hymnen, så her blir det et sterkt innslag av dedikerte fotballmammaer.

- Jeg er veldig glad for at dette synliggjøres i forbindelse med kampen mot Jerv. Jeg håper på mange nominasjoner. Dette er en veldig fin mulighet til å se hverandre. Det er en liten gest å nominere noen, men den gesten betyr mye i lang tid framover, sier arrangementsansvarlig Kristin Herje Nørve.

Nominér her og hjelp din lokale «fotballmamma» til seieren!

Annonse fra Eliteserien: