Hvem blir "Sunnmøres ildsjel 2021"?

Nå kan du nominere dine kandidater!

Annonse:

Sammen med Sparebanken Møre, Sunnmøre Fotballkrets og COOP søker vi også i år etter «Sunnmøres ildsjel». Vi er på jakt etter ildsjeler som blør for drakta og som virkelig brenner for sin lokale fotballklubb på Sunnmøre.

I fjor var det 67 år gamle Harald Møller fra Hareid IL som ble stemt fram som "Sunnmøres ildsjel". Hvem går helt til topps i år?

Det er DU med på å bestemme, og vi trenger nettopp din hjelp til å finne gode kandidater, noe vi vet at Sunnmørsfotballen har veldig mange av.

Helt siden 1914, da de første fotballklubbene ble stiftet på Sunnmøre, har ildsjeler med hjerte for fotball og fellesskap lagt ned tusenvis av dugnadstimer. Du finner dem overalt; i byene, på bygdene, ved kysten og innerst i fjordene. Morgen og kveld, sommer som vinter, i solskinn og ruskevær. De mange ildsjelene er motoren i sunnmørsfotballen - garantistene for nystekte vafler med jordbærsyltetøy, strøkne gressbaner og fotballer med akkurat passe mengde luft.

Unge og eldre, kvinner og menn, gamle travere og ferskinger med utømmelig energi tar ofte i et ekstra tak når klubben eller laget trenger det. Disse vil vi løfte fram. I samarbeid med Sunnmøre Fotballkrets, COOP og Sparebanken Møre ønsker vi å hedre en av disse engasjerte personene i form av prisen «Sunnmøres ildsjel 2021».

AaFK-spiller Erlend Segberg er blant dem som skal velge en vinner. Midtbanemannen gleder seg til nominasjonene tikker inn. 

- Jeg har forstått at dette snart har blitt en tradisjon her på Sunnmøre, og det er jo veldig fint at ildsjelene løftes fram på denne måten. For meg som innflytter er det også en god anledning til å bli bedre kjent med det som rører seg av frivillig arbeid i fotballklubbene på Sunnmøre, sier Erlend. 

Han sitter i juryen sammen med Lars Ove Valaas-Breivik fra COOP, Bjørn Oskar Haukeberg fra Sunnmøre Fotballkrets og May Britt Naalsund fra Sparebanken Møre. Sistnevnte forteller at banken setter stor pris på å bidra til at ildsjelene får velfortjent oppmerksomhet. 

- "Sunnmøres ildsjel" handler om å løfte fram de som gjør en enestående innsats for klubbene i Sunnmøre Fotballkrets. Strenge koronarestriksjoner de to siste sesongene har gjort det krevende for klubbene, og her er mange ildsjeler som har stått på ekstra for å skape et trygt og godt alternativ for barn og unge - og som virkelig fortjener et klapp på skuldra og bli løftet fram. Som aktiv samarbeidspartner for fotballen er vi utrolig stolte og takknemlige for å få være med på dette prosjektet!

Kriteriene for å bli årets ildsjel er:

  • Vedkommende gjør/har gjort en solid frivillig innsats for klubben/laget.
  • Hun/han er et forbilde for andre i sunnmørsfotballen.- Hvem som helst kan nominere personer fra egen klubb/lag som kandidat til å bli «Sunnmøres ildsjel 2021».
  • Nominasjonen fylles ut via påmeldingsskjema lengre nede i saken fram til 2. november. Det kan nomineres flere personer fra en og samme lag/klubb.
  • Ildsjelen kan ikke være ansatt i klubben/laget.

Slik kåres 2021-vinneren:

  • Fram til 2. november kan du nominere din kandidat til «Sunnmøres Ildsjel 2021».
  • I løpet av uke 44 vil juryen finne tre finalister.
  • Mandag 8. november vil juryen presentere tre finalister og sms-avstemming starter.
  • Lørdag 20. november, i forbindelse med AaFK - Ull/Kisa, vil «Sunnmøres ildsjel 2021» bli presentert.

Premier:

  • Klubben som «Sunnmøres Ildsjel» representerer vil få kr. 15.000,-  fra Sparebanken Møre og kr. 15.000,- i gavekort fra COOP.
  • «Sunnmøres ildsjel 2021» vil få 5.000,- fra Sparebanken Møre og kr. 5.000,- i gavekort fra COOP.
  • De to finalistene som ikke blir «Sunnmøres Ildsjel» vil hver få 1.000,- fra Sparebanken Møre og kr. 1.000,- i gavekort fra COOP.

"Sunnmøres ildsjel"-juryen består av:

Erlend Segberg (AaFK)
Lars Ove Valaas-Breivik (COOP)
May Britt Naalsund (Sparebanken Møre)
Bjørn Oskar Haukeberg (Sunnmøres Fotballkrets)

Du kan melde på via følgende link eller skjema under. 

Annonse fra Obos-ligaen: