Hvem blir "Sunnmøres ildsjel 2019"?

Det kan du være med på å bestemme.

Annonse:

Vi søker «Sunnmøres Ildsjel 2019». I fjor gikk «Sunnmøres Ildsjel 2018» til Jon Helge Bjørnda fra Vartdal TIL for sin innsats til sin lokale klubb. 

Som i fjor er vi også i år på jakt etter ildsjeler som blør for drakta og som virkelig brenner for sin lokale fotballklubb på Sunnmøre.

Siden 1914, da de første fotballklubbene ble stiftet på Sunnmøre, har ildsjeler med hjerte for fotball og fellesskap lagt ned tusenvis av dugnadstimer. Du finner dem overalt; i byene, på bygdene, ved kysten og innerst i fjordene. Morgen og kveld, sommer som vinter, i solskinn og ruskevær. De mange ildsjelene er motoren i sunnmørsfotballen - garantistene for nystekte vafler med jordbærsyltetøy, strøkne gressbaner og fotballer med akkurat passe mengde luft.

Unge og eldre, kvinner og menn, gamle travere og ferskinger med utømmelig energi tar ofte i et ekstra tak når klubben eller laget trenger det. Disse vil vi løfte fram. I samarbeid med Sunnmøre Fotballkrets, COOP og Sparebanken Møre ønsker vi å hedre en av disse engasjerte personene i form av prisen «Sunnmøres ildsjel 2019».

Vår kaptein Fredrik Carlsen sitter i juryen også i år, og ser fram til å gå gjennom bunken med nominasjoner. 

- Jeg er klar over at ildsjelene legger ned mye tid for sine respektive klubber rundt om i distriktene, men jeg ble likevel overrasket da vi i fjor skulle plukke ut finalistene. Innsatsen som legges ned er jo enorm! Jeg ser fram til å lese alle de nye nominasjonene, og jeg er sikker på det er kjempemange gode kandidater der ute, sier Fredrik. 

Kriteriene for å bli årets ildsjel er:

- Vedkommende gjør/har gjort en solid frivillig innsats for klubben/laget.
- Hun/han er et forbilde for andre i sunnmørsfotballen.
- Hvem som helst kan nominere personer fra egen klubb/lag som kandidat til å bli «Sunnmøres ildsjel 2019».
- Nominasjonen fylles ut via påmeldingsskjema lengre nede i saken fram til 15. oktober. Det kan nomineres flere personer fra en og samme lag/klubb. 
- Ildsjelen kan ikke være ansatt i klubben/laget.

«Sunnmøres ildsjel 2019» vil få 5.000,- fra Sparebanken Møre og kr. 5.000,- i gavekort fra COOP. Klubben som ildsjelen representerer vil få kr. 15.000,-  fra Sparebanken Møre og kr. 15.000,- i gavekort fra COOP. I tillegg vil den som nominerer få kr. 2.000,- i gavekort fra COOP.

Slik kåres 2019-vinneren:

- Fram til 15. oktober kan «Sunnmøres Ildsjel 2019» nomineres. 
- I løpet av uke 42 vil juryen finne tre finalister.
- Lørdag  26. oktober, i forbindelse med AaFK - Start, vil juryen presentere tre finalister og avstemning gjennom Facebook og sms starter. 
- Lørdag 9. november, i forbindelse med AaFK - Sandefjord, offentliggjøres «Sunnmøres ildsjel 2019»

"Sunnmøres ildsjel"-juryen består av: 

Fredrik Carlsen (AaFK)
Lars Ove Valaas-Breivik (COOP)
May Britt Naalsund (Sparebanken Møre)
Bjørn Oskar Haukeberg (Sunnmøres Fotballkrets)

Annonse fra Obos-ligaen: