Aalesund fremdeles uten trepoenger i Eliteserie-comebacket.

Annonse:

Aalesund tapte 1-3 for Mjøndalen i årets femte seriekamp.

Første omgang:

Hvitkledde Mjøndalen fikk kveldens første sjanse i sommerlige Ålesund. Allerede etter ett minutt slo Alexander Betten Hansen en fin crosser til Tonny Brochmann, som avsluttet på halv volley inne i boksen. Avslutningen gikk derimot utenfor - men ikke mye.

Etter 13 minutter var det AaFKs tur. Da kombinerte to unge sunnmøringer fint. Markus Seehusen Karlsbakk fikk ballen nede ved dødlinja, og slo fint tilbake til Parfait Bizoza. Skodje-gutten fikk ballen på spretten, men klarte ikke å styre kula på mål.

Bare to minutter senere var det Vetle Fiskerstrand som var nære. Simen Bolkan Nordli stakk ham pent gjennom, og avslutningen var god - hardt nede i retning nærmeste hjørne. Sousha Makani i MIF-buret måtte dra fram en god redning for å hindre hjemmelaget i å ta ledelsen.

En liten periode var det få sjanser å skrive hjem om i denne jevnspilte første omgangen. Litt ut av det blå kom 0-1 etter 27 minutter. Et langt innkast fra høyre førte ballen helt inn i feltet, der målsniken Shuaibu Ibrahim beveget seg smart og styrte kula inn bak Andreas Lie i AaFK-buret. Dette var spissens fjerde scoring til nå i årets sesong.

Ålesund 20200701. Aalesunds trener Lars Bohinen er uenig med dommer Sivert Øksnes Amland i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Mjøndalen på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kun fire minutter senere kom kveldens andre Mjøndalen-scoring. Vetle Dragsnes var på grøten inne i AaFK-feltet da ballen ble slått inn fra høyre. Hardt, kontant og utagbart sendte han bortelaget opp i 0-2.

Tangotrøyene la seg ikke ned og bet i det sure eplet selv med to kjappe mål i fleisen. Hjemmelaget kombinerte fint tre minutter etter at halvtimen var passert. Ståle Stålinho Sæthre fant Markus Seehusen Karlsbakk med en fin pasning. Den unge Aksla-gutten fyrte løs, men konstaterte at lærkula forsvant et par meter utenfor.

Til pause ledet bortelaget 0-2.

Andre omgang:

Niklas Castro og Sigurd Haugen erstattet Vetle Fiskerstrand og Markus Seehusen Karlsbakk til de siste 45.

Den andre omgangen innledet med et par halvsjanser til hvert av lagene. Innbytterne var sentrale. Først fikk Sigurd Haugen til en heading som med bedre treff kunne endt med noe. Like etter var det Niklas Castro som fyrte av utenfor fra distanse.

Etter dette ble det skapt veldig lite. Det meste av spillet foregikk midt på banen, og Mjøndalen gjorde sitt for å få tida til å gå. Frustrerte AaFK-spillere var flere ganger vitner til at gjestene brukte god tid ved faste situasjoner og framprovoserte frispark.

20 minutter før slutt, med relativt dårlig tid, fikk Aalesund tre hjørnespark på rappen. Vegard Hansens gutter sto godt imot, og AaFK fikk stadig færre minutter å hente inn bortelagets ledelse på.

Med 12 minutter igjen kom omgangens største sjanse. Innbytter Fredrik Brustad ble spilt fri på høyre. Presset av Parfait Bizoza avsluttet den tidligere Molde-spissen utenfor, men til gjengjeld ikke særlig langt utenfor.

Ålesund 20200701. Aalesunds Vetle Fiskerstrand med en avslutning i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Mjøndalen på Color Line Stadion. Sondre Solholm Johansen til venstre.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sju minutter før slutt ble det blåst liv i kampen igjen. Simen Bolkan Nordli ble lagt i bakken inne i feltet. Fra ellevemetersmerket var Niklas Castro sikkerheten selv. 1-2!

Like før klokka vistre 90 minutter fikk Sigurd Haugen sitt andre gule kort etter en duell. Dermed marsjordre for spissen, og påfølgende høy temperatur.

Kort tid etter at Sigurd hadde ruslet av gressmatta kom skiltet som indikerte fem minutter med tilleggstid opp. Ville et AaFK med ti mann greie å utnytte minuttene til å utligne?

Svaret på det er at Aalesund kom relativt nære, men at det var Mjøndalen som fant nettmaskene. Langt på overtid sendte Lars Bohinen opp Andreas Lie på en corner. Mjøndalen brøt, og Sondre Liseth tok med seg ballen flere meter før han fastsatte sluttresultatet til 1-3.

Aalesund - Mjøndalen 1-3 (0-2)