Holmbert Fridjonsson selges til Italia

AaFKs islandske kraftspiss, som hadde kontrakt ut 2020-sesongen, er solgt til Serie B-klubben Brescia.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Holmbert har levert en strålende sesong for tangotrøyene og gjort seg attraktiv for flere utenlandske klubber. Spissen kunne gått ut kontraktstida og forlatt klubben gratis, men selges altså med kort tid igjen i Aalesund. 

- Vi tilbød Holmbert en ny avtale, men han ønsket seg videre i karrieren og kunne gått gratis etter sesongen. Nå er vi kommet til en avtale med Brescia som er god for begge parter. Holmbert har en skade som gjør at vi er usikre på når han kommer tilbake og hvor mye han kan bidra for oss ut sesongen, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland, som også vektlegger at AaFK har fått i stand en bra økonomisk avtale med italienerne. 

Angriperen kom til AaFK fra islandsk fotball før 2018-sesongen, og markerte seg raskt som en viktig brikke for Aalesund i OBOS-ligaen. Så god var Holmbert, at han ble kåret til årets spiller i divisjonen. Fjoråret ble en liten nedtur for ham, men i årets sesong har han bøttet inn mål for AaFK. 

Hovedtrener Lars Arne Nilsen sier at salget er en god avtale, og at AaFK har en erstatter i egne rekker. 

- Klubben får bra med penger for ham med kort tid igjen av kontrakten, og det er usikker hvor mye vi hadde fått glede av ham med tanke på skaden uansett. Samtidig har Sigurd Haugen imponert i sin beste posisjon. Som spiss har han både scoret og fått vist sine kvaliteter de siste kampene, så erstatteren har vi allerede, sier Lars Arne. 

Vi ønsker Holmbert lykke til i Brescia og takker for fine år sammen!

Annonse fra Eliteserien: