Remi Natvik ny toppspillerutvikler i AaFK

Annonse:

Remi Natvik (31) fra Stord har signert en toårskontrakt som toppspillerutvikler i AaFK.

31-åringen med idrettsutdannelse fra Norges Idrettshøyskole og UEFA B-lisensutdanning fra forbundet, har opparbeidet seg solid fotballkompetanse.

Remi Natvik ny toppspillerutvikler i AaFK.
Remi Natvik ny toppspillerutvikler i AaFK.

Etter utdanningen reiste Natvik til Heming som fotballtrener , før han vendte hjem til Stord for å ta seg av jr-laget. Etter en periode i Stord gikk ferden videre til Bergen for å ta over Hovding sitt a-lag i 3. divisjon. Der var han i to sesonger før han reiste videre til Fyllingsdalen. I Fyllingsdalen fikk Natvik prøvd seg i ulike roller, blant annet A-laget, jr- og guttelaget. Der var han i tre sesonger før han tok turen til Hønefoss som utvikling- og analyseansvarlig under Rune Skarsfjord. Siste året har han vært i Fana som spillerutvikler og assistenttrener for A-laget.

Etter flere år på reisefot er Natvik nå klar for sin første arbeidsdag på Color Line Stadion

Veldig spennende

- AaFK har gjort det bra på utviklingssiden, så det blir spennende å følge det opp og forhåpentligvis videreutvikle dette i årene som kommer. Det blir mye jobb, men det er dette jeg elsker å holde på med så det skal bli godt å komme i gang.

Både utviklingsleder Jan Erik Sørnes og hovedtrener for G14 Halgeir Austnes kjenner Natvik fra et opphold på La Manga for noen år tilbake. Sørnes har hatt kontakt  med Natvik siden, og har i mellomtiden også sjekket referansene.

- Det er en oppegående og motivert person som nå skal inn som toppspillerutvikler og assistent for G19 / AaFK 2. Jeg er veldig fornøyd, dette blir kanonbra. Jeg kjenner han litt fra før og mener at han og Ytterland raskt vil finne en god kjemi. Så blir min jobb å legge forholdene tilrette for dem, og sørge for at vi er på tå-hev hele veien.  

Utviklingslederen er meget fornøyd med hvordan utviklingsavdelingen nå bygges opp. I følge Sørnes kan man nå arbeide en-til-en i større grad med spillerne, nøyaktig slik avdelingen arbeidet for noen år siden.

- Det å få bruke mer tid med enkeltspillerne og følge opp satsningsspillerne er viktig.

— Jan Erik Sørnes
- Det å få bruke mer tid med enkeltspillerne og følge opp satsingsspillerne er viktig. Nå får vi en toppspillerutvikler som kan jobbe litt på tvers av lagsgrensene. Selv om han har sin hovedbase på G19 så skal han jobbe opp mot a-laget både i forhold til analyse, enkeltspillere og de yngre i A-stallen. Vi kan også løfte opp de største talentene fra G16, slik han får jobbet med dem i G19-gruppa også.

Norgesmester i 2013

Det er ikke hvilken som helst toppspillerutvikler AaFK har sikret seg, for i 2013, da Natvik var trener for juniorlaget til FK Fyllingsdalen, tok laget seg til finalen i NM.

- Ja, jeg vant gull med juniorlaget i 2013 som hovedtrener. Sammen med assistenttrener for a-laget Kjetil Lone, og hovedtrener for A-laget til Fyllingsdalen, Kjetil Knutsen, jobbet vi dette fram i fellesskap. Det var stort når en 2. divisjonsklubb kunne slå  Brann i semifinalen og Rosenborg i finalen.

Nå skal Natvik bruke den første tiden på å finne seg til rette i Ålesund og bli kjent med den nye klubben.

- Jeg er ikke så godt kjent her oppe, men kjenner til flere av klubbene ved navn. Det skal bli spennende å få mange nye bekjentskap og erfaringer rundt i distriktet, så dette blir virkelig gøy, avslutter Natvik.

Foto: Marius Simensen / mariusen.com
Foto: Marius Simensen / mariusen.com
Annonse fra Obos-ligaen: