Henter Haram til akademiet

17-åringen Simen Vatne Haram spilte for Ørsta IL før overgangen til Volda i april. Nå er han klar for Aalesund 2.

Annonse:

Foto: Amund Skiri

Flere spennende spillere har blitt hentet inn i akademiet den siste tiden. En av de er Simen Vatne Haram som kommer fra Volda TI. 2005 modellen, som har Ørsta IL som moderklubb, vil bli en del av troppen i vårt andrelag.

- Simen er en meget spennende ung og lokal spiller som allerede har masse erfaring fra Volda sitt A-lag. Han har levert på et høyt nivå der, og vi ser et stort potensial i Simen. Han er en anvendelig spiller som vi kan bruke både på midtbanen og som midtstopper, forteller utviklingsleder Sindre Eid.

Med nummer fire på ryggen startet han onsdag sin første kamp for AaFK G18, hvor det endte 4-2 til hjemmelaget Tromsø på Alfheim.

Hovedpersonen selv er godt fornøyd med overgangen:

- Det føles ekstremt kult å spille for en så stor klubb som AaFK. Jeg er litt stolt over meg selv som har gått en litt annen vei inn i akademiet enn andre. Jeg startet jo i Ørsta der vi rykket opp fra femte til fjerdedivisjon. I starten av denne sesongen meldte jeg overgang til Volda hvor jeg har trivdes veldig godt, og når er jeg her.

Det er spesielt én ting unggutten har bemerket seg siden han kom til klubben.

- Det jeg er mest begeistret over til nå er gruppen! Jeg går i samme klasse som ti av lagkompisene mine. Personlig mener jeg at lagmoralen er ekstremt viktig. Der er AaFK veldig god!

Simen har siden overgangen fra Ørsta spilt mer eller mindre fast i 3 divisjon og gjort sine saker veldig bra til tross for sin unge alder. Arild Hagen Bakke fra Volda TI Fotball forteller at de hadde en god dialog med Ørsta IL og fulgte spilleren tett over tid.

- Vi er ekstremt glade for å se at stegene i fotballen har fungert så godt som de har gjort for Simen. For oss som er godt plantet i breddefotballen handler det om å legge til rette for utvikling og progresjon og målet må være å prøve å hjelpe spillerne til å ta det neste steget som i dette tilfellet var AaFK. Vi kommer til å savne han nå i innspurten, men gleder oss veldig til å følge han videre i jakten på Eliteseriefotball på sikt!

- Jeg må til slutt få berømme AaFK for profesjonell håndtering av situasjonen og vi ser frem til videre samarbeid med klubben i årene som kommer. Forhåpentligvis klarer vi å få frem flere spillere til Eliteserien.

 

Annonse fra Eliteserien: