Henrik Hoff slutter

Annonse:

Henrik Hoff har sagt opp sin stilling i Aalesunds Fotballklubb og Ålesund Fotball AS etter snart 23 år som daglig leder.

- Det er helt og holdent min egen avgjørelse som jeg har kommet frem til etter å ha vært i tenkeboksen en tid. For meg ligger det ingen dramatikk i dette, sier Henrik Hoff.

Han legger ikke skjul på at de siste årenes utfordringer har tæret på, samtidig som han tror at «AaFK-konsernet» kan være tjent med en ny daglig leder og et nytt ansikt utad for at klubben kan ta nye steg både sportslig og administrativt.

Til beste for klubben
- De siste årene har de økonomiske utfordringene akselerert. Vi kan gjerne skylde på at næringslivet på Sunnmøre er inne i en vanskelig periode, men vi må nok også spørre oss selv om vi har vært flinke nok i en krevende omstillingsprosess. At jeg nå slutter er fra min side et ønske om og et bidrag til at klubben ledes riktig inn i fremtiden, sier avtroppende daglig leder.

Sportslig sett har han opplevd både oppturer og nedturer, men mest oppturer og mange store øyeblikk og opplevelser.

Stolt
- Det har vært krevende intenst og utfordrende, men med et felles mål og felles verdier har vi lykkes med mye. Vi går inn i vårt 11. år på rad i Tippeligaen, vi har tatt to NM-titler og tre år med spill i Europacupen. Det er jeg stolt av, sier Henrik Hoff.

En formidabel jobb

Styrelederne Reidar Mjelde og Ivar Nesset sier at de tirsdag ble informert av Henrik Hoff om hans avgjørelse.
- Vi så ikke den komme. Men vi er vel egentlig ikke så overrasket over at Henrik etter så mange år i en så profilert stilling og med det presset han har opplevd, nå mener nok er nok. Derfor er dette en avgjørelse vi har forståelse for og som vi har tatt til etterretning.

AaFKs styreledere roser Henrik Hoff for å ha gjort en helt formidabel jobb med klubben over så mange år.

- Vi tror mange mener som oss at Henrik skal ha mye av æren for AaFKs mange oppturer og for at AaFK i dag er en toppklubb.

De vil nå innkalle til styrermøter hvor det skal legges en plan for den videre prosessen med å få på plass en ny daglig leder i klubben og ÅFAS.

Til disposisjon
- Jeg kommer til å være daglig leder i AaFK frem til midten av januar. Jeg er også sagt meg villig til å påta meg oppgaver for klubben eller selskapet i en overgangsperiode innenfor et mer avgrenset område der jeg har særskilt kompetanse, sier Henrik Hoff.

- Styrene er glad for at Henrik har stilt seg til disposisjon og det er ingen tvil om at han besitter en kompetanse som få andre klubbdirektører i norsk fotball.

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: