- Har respekt for oss

Kaptein David Fällman mener lagene i Eliteserien har fått respekt for AaFK basert på hvordan laget har fremstått i år.

Annonse:

Foto: NTB

Bodø/Glimt-AaFK, i kveld kl. 18:00. Vises på Eurosport Norge og TV2 Play.

I kveld venter den regjerende seriemesteren på Aspmyra. Et vanskelig sted å dra til, i fjor hadde de 10-4-1, og det eneste tapet kom mot serietoer Molde. 

- Det er kanskje den tøffeste bortekampen i serien. Likevel har vi nok en rimelig sjanse til å vinne. Og jeg liker slike kamper som er utfordrende. Så det ser jeg frem til, for å se om vi kan kjempe om tre poeng, sier David Fällman. 

- Kommet veldig langt

Bodø/Glimt har 16 poeng, like mange som AaFK, men med en kamp mindre spilt. De har 1-4-0 på hjemmebane, og kun fem lag har kun en seier eller mindre på eget gress så langt i år. Sandefjord og Kristiansund har fortsatt ikke tatt sin første seier på hjemmebane. Samtidig er Glimt ett av tre lag som ikke har tapt hjemme, de to andre er Lillestrøm og Rosenborg. 

AaFK har gjort det bra på bortebane i år med 2-2-2 etter at de har slått både Odd og Sarpsborg 08, to baner de har slitt stort på før. Kun fem lag har tatt flere poeng på bortebane enn oss. Best er Molde med 13 og Sandefjord med 12. 

- Motstanderne vet vi er gode i kontringsspillet. Så der har de respekt. Vi har blitt vanskeligere å håndtere. Vi har vært med i hver eneste kamp i år, og det kommer vi nok til være i Bodø også, om vi gjøre de rette tingene i denne kampen også, sier AaFKs kaptein. 

- Vi kommer veldig langt som lag, for vi har fremstått på en veldig god måte så langt i år. Det blir spennende å se hvordan det blir mot Bodø/Glimt, for det kan bli nok et tegn på hvilken retning vi er ferd med å ta, legger han til. 

Ferskvare

Formen er lik for de to lagene. Begge har tatt åtte poeng på de fem siste kampene. Og kun tre lag har tatt flere poeng, Molde med 15, Lillestrøm med 13 og Strømsgodset med 10. 

Vår svenske forsvarsbauta bryr seg fint lite om det. 

- Fotball er en ferskvare. Du kan som lag ha et katastrofalt dårlig resultat den ene uka og så kan du snu det helt opp ned uka etter. Så hva som har skjedd tidligere spiller ingen rolle. 

Annonse fra Eliteserien: