- Har alltid vært en drøm

G15-landslagsspiller Henrik Molvær Melland har skrevet under på proffkontrakt.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Henrik, som er en del av AaFKs gutte- og juniorlag, er enig med Aalesunds Fotballklubb om proffkontrakt. Utviklingsleder i AaFK, Sindre Eid, forteller at det er en spennende ung spiller AaFK nå har sikret proffkontrakt med. 

- Henrik har en voldsom indre drive. Han trener mye og riktig. Han er veldig nysgjerrig og søkende for hvordan han kan bli bedre. Han har gode basisferdigheter, spilleforståelse og fotballfysiske forutsetninger, lyder karakteristikkene fra Sindre. 

15-åringen, som har blitt lagt merke til av utenlandske klubber, forteller at en drøm har gått i oppfyllelse.

- Det føles selvfølgelig veldig bra. Det har alltid vært en drøm å signere for AaFK, sier stortalentet. 

Henrik kom til klubben før årets sesong, og forteller at han har tatt steg hele veien. Han benytter anledningen til å takke både kamerater og trenere for hjelp på veien. 

- Jeg føler at jeg har utviklet meg år for år sammen med gode kompiser og trenere i SIF/Hessa og gjennom treninger og kamper på bylag og kretslag. Selv om det har vært en spesiell sesong i år, så føler jeg at jeg har tatt store steg sammen med gode spillere og trenere etter overgangen til AaFK i januar, sier den reflekterte unggutten. 

Fornøyd Henrik Melland etter å ha signert proffkontrakt med AaFK.
Fornøyd Henrik Melland etter å ha signert proffkontrakt med AaFK.

Det har vært interesse for Henrik blant utenlandske klubber. Sindre Eid forteller at klubbene i de store europeiske ligaene er stadig mer på når det gjelder unge talenter. Flere unge gutter har blitt hentet uten at de har hatt proffkontrakt med klubben de er hentet fra. 

-  Fotballen er stadig i endring og utvikling. Vi ser at det er en klart økende trend at utenlandske klubber ser til Norge for å sikre seg spennende unge spillere. Med store norske unge profiler i utlandet som Hauge, Haaland, Ødegaard med flere, så har norske spillere blitt mer attraktive enn de i var for noen år siden. Samtidig er dette et kvalitetstegn for den norske spillerutviklingsmodellen. Vi i AaFK er selvfølgelig glad for at Henrik velger å bli i AaFK og at han mener at det er her han kan utvikle seg best de kommende årene, sier han. 

Henrik selv er klar over interessen som er der blant utenlandske klubber, men har fokuset sitt hos tangotrøyene. 

- Det er selvfølgelig gøy å få oppmerksomhet fra store klubber i Europa. Jeg har alltid hatt en drøm om å starte i AaFK, så derfor ble jeg veldig glad da klubben ville tilby meg proffkontrakt. Og jeg er sikker på at jeg kan utvikle meg godt i AaFK den nærmeste tiden, sier Henrik.

Sindre Eid er glad for at Henrik tenker slik han gjør, og mener bestemt at AaFK er en veldig god klubb for utviklingen til unge, lovende fotballspillere. 

- Jeg håper at unge spillere ser at klubben legger til rette for at de kan bli gode. Vi har mange unge spillere i klubben som har utviklet seg godt, og nå opplever vi en oppgang med tanke på unge spillere som har etablert seg. Også i årene framover skal vi ha fokus på å produsere egne spillere, sier Sindre offensivt.

Vi i Aalesunds Fotballklubb gratulerer Henrik med proffkontrakt! 

Annonse fra Eliteserien: