- Ekstremt viktig at vi ikke knekker som lag selv om vi ligger under

Lars Bohinen om kampen mot Start.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

- Vi kriget oss til en seier, akkurat slik jeg ønsket. Nå håper jeg at spillerne forstår at det er det som skal til, og at de får enda mer blod på tann, samt tro og håp om at vi kan snu dette, sier hovedtrener Lars Bohinen, som naturligvis var lettet etter at AaFK tok en svært viktig 3-2-seier mot Start onsdag kveld.

Mens flere spillere etter kampen sa at seieren ga dem følelsen av at mange kilo forsvant fra skuldrene, er ikke Lars helt der.

- Både ja og nei, for jeg ser jo at det er forbedringspotensial i forsvarsspillet vårt. Den delen er ikke løst. Hadde den vært det, og vi hadde vunnet 3-0, så hadde jeg kjent litt mer på den følelsen, men det gjør jeg ikke. Likevel skal vi ta med oss alt det positive fra denne kampen, ikke minst kunnskapen om at det å krige seg til en seier er viktig. Det er også viktig at vi ikke glemmer at vi fremdeles gjør defensive feil, sier han.

Han fikk se et AaFK-lag som kom under etter 16 minutter, utlignet, for så å havne under igjen. Ved pause var han krystallklar i garderoben.

- Det er ekstremt viktig at vi ikke knekker som lag selv om vi ligger under. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238
- Det er ekstremt viktig at vi ikke knekker som lag selv om vi ligger under. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Hva var hovedtrekkene i pausepraten?

- At det handler om profesjonell stolthet. Vi øver, trener og står på, men må aldri glemme at folk betaler for å se oss spille fotball. Vi har supportere, sponsorer og folk som lever og ånder for klubben, og vi må tenke over om vi opptrer på en måte som viser at vi synes det er viktig å representere AaFK. Det må vi ha i bakhodet, svarer Lars.

Det han kunne glede seg over, spesielt etter hvilen, var at guttene hans ikke ga opp.

- Det er ekstremt viktig at vi ikke knekker som lag selv om vi ligger under. Det er helt avgjørende for oss, for innimellom står vi i en stamp med gjørme, og vi slipper inn enkle mål gang på gang. Gutta skal virkelig ha ros for at de ikke knekker sammen og gir opp, for det er tøft å hele tida få slag i mellomgulvet i form av enkle baklengsmål. Moralen i laget er fantastisk, synes jeg, men selvtilliten er lav. Det er derfor vi kommer i slike situasjoner at vi må ligge under før vi våkner. Det må vi komme bort fra, konstaterer Lars.

Søndag klokka 18.00 venter en ny kamp, denne gangen borte mot Sarpsborg 08.

Annonse fra Eliteserien: