- Han vil definitivt styrke oss

Alexander Munksgaard hentes på en låneavtale som omfatter opsjon om kjøp.

Annonse:

 - Alexander er en spiller vi har diskutert i flere vinduer, men det var først nå at det var mulig å realisere dette. Han har en fin alder, og kommer inn med erfaring og kvaliteter som definitivt vil styrke oss.

Det sier sportslig leder Bjørn Erik Melland om den 25 år gamle danske forsvareren Alexander Munksgaard, som kan bekle både back- og stopperplass.

Dansken har skrevet under på en utlånsavtale med Aalesunds Fotballklubb. Den har en varighet til 31. juli, og i avtalen ligger det også en opsjon om kjøp.

Alexander kommer fra Superligaen og AGF. Han startet karrieren i FC Midtjylland, hvor han spilte til 2019. I en periode var han på utlån til Lyngby. Veien gikk videre til AGF for fire år siden. 

- Vi er veldig fornøyde med at vi får Alexander Munksgaard til AaFK. Han har på tross av sin unge alder over 100 kamper i Superligaen for AGF. Han har spilt på alle aldersbestemte landslag for Danmark, og tok bronse i Superligaen med AGF i 2020. Spilte da fast på laget. Han kan bekle både back og stopperplass. En seriøs og fin fyr med gode referanser, lyder det fra AaFKs hovedtrener Lars Arne Nilsen.

Alexander Munksgaard i aksjon mot Larne FCs Dean Jarvis under Europa Conference League-kampen mellom AGF og Larne FC i juli 2021. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP
Alexander Munksgaard i aksjon mot Larne FCs Dean Jarvis under Europa Conference League-kampen mellom AGF og Larne FC i juli 2021. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Vår nyeste spiller har en rekke kamper for Danmark på aldersbestemte landslag. Han har representert de danske drenger fra U16- til U21-nivå. Totalt har det blitt 46 kamper med flagget på brystet.

Hovedpersonen selv er glad for å være på plass hos tangotrøyene.

- Jeg kommer fra Danmark med en god del erfaring og er klar til å bidra til at AaFK får en god sesong. Jeg er en spiller som virkelig elsker å spille fotball, og ønsker å komme med sterke bidrag i AaFK. Det virker som at jeg er kommet til en fin klubb med fin stadion og gode fans. Jeg ser fram til å komme i gang, sier dansken.

Se videointervjuet med han her:

Annonse fra Obos-ligaen: