Skjermbilde 2024-05-11 kl. 08.00.09

Håkon Hammer og Kristoffer Nessø om dagens kamp

Hør fra Håkon Hammer og Kristoffer Nessø før dagens viktige kamp mot Vålerenga.

Annonse:

Det er kampdag og tangotrøyene gjør seg klar til å møte Vålerenga som kommer på besøk til Color Line Stadion 16:00. En som har savnet de siste kampene etter prestasjonene i åpningskampene har vært Kristoffer Nessø, som endelig er klar igjen til kamp.

- Jeg føler meg bra. Vært litt småpjusk, men det må man tåle, sier Nessø.

Nessø er ikke av typen som klager, men å stå på sidelinjen er han likevel ikke så fan av. 

- Det har vært helt j*****. Det mye verre å stå å se på enn det er å spille selv, mye verre. Det er helt forferdelig faktisk.

Nå er han klar igjen for en av årets tøffeste kamper, når den soleklare opprykksfavoritten før sesongen gjester stadion.

- Det er en tøff kamp. Et lag litt som oss, som har hatt litt trøkk på seg i negativt fortegn. Men jeg føler nok at de er favoritter, og de har vært bedre borte enn hjemme det siste året. Jeg forventer en tøff kamp, men presset ligger nok mest på dem. Med deres midler burde de slå oss de fleste ganger. Men jeg tror nok vi har spillere med kvalitet som kan utfordre dem. Det blir veldig spennende, sier Nessø.

AaFK legger bak seg en turbulent uke i starten av mai, men Håkon Hammer forteller om en gruppe som har stått godt i det og trent bra den siste perioden.

- Jeg ble jo litt overrasket over saken i TV2, for det er ikke noe vi har snakket noe om. Det kom uforventet og brått på, og det kom jo ut som om det var noe spillergruppen var enige om, selv om det kanskje ikke var tilfellet. Det er forståelig at det er misnøye i en slik situasjon når prestasjonene ikke går vår vei. Det gir jo mening at man ikke er fornøyd med situasjonen vi står i, men det er måten det gjøres på som ikke er riktig. Men jeg syntes vi som gruppe likevel har stått godt i det og trent godt.

For Kristoffer Nessø handler det bare om å se fremover.

- Vi hadde en liten prat selv innad i laget og vi har ikke tid til å synes synd på oss selv. Vi må bare prøve og løse situasjonen for vi kan ikke grave oss ned heller. Det bor mye bra i oss, som jeg håper vi klarer å få ut. Men da trenger vi også at vi har folk tilgjengelig. Det har vært en fin treningsuke nå, og vi fikk poeng sist, som i alle fall har noe verdi.

Ungutter som Kristian Lonebu, Thomas Gulbrandsen og John Norvik har alle fått sin debut de siste kampene, under tøffe forutsetninger. Visekaptein Hammer er imponert over hvordan de har håndtert situasjonen.

- Det har ikke vært gunstig at vi ikke har alle tilgjengelig, og at flere av de beste har vært ute med skade. I tillegg så ønsker vi jo at disse ungguttene skal spille for A-laget, når de fortjener det, og det er flott at de får vist hva de er gode for. Men det blir jo ikke rett for dem å komme inn i et så skadeskutt lag heller. Plutselig er det 19- og 20-åringene i stallen som må ta på seg mye mer ansvar enn de egentlig burde, men de har gjort sakene sine bra. Det har vært krevende, men det hjelper veldig at slike som Kitolano og Nessø er på vei tilbake. Slik at rutinen kommer tilbake og vi kan være med å hjelpe ungguttene i større grad.

 

Annonse fra Obos-ligaen: