Gullgutta vant igjen

Pape-dobbel i ny seier.

AaFK entret hjemmematta til stående applaus og gull-konfetti, og var ute etter å vise publikum hvem som er divisjonens beste lag. Etter ni minutter kunne Torbjørn Agdestein slått i bordet med det første argumentet for den påstanden, men det rappe skuddet gikk utenfor.

AaFK fortsatte å ha initiativet i kampen, men det tok llitt tid før neste store sjanse ble produsert. 29 minutter var spilt da et Jørgen Hatlehol-innlegg til slutt endte hos Niklas Castro, som avsluttet rett i blokka. På den påfølgende corneren var Pape Habib Gueye centimetre unna et rent treff fra kort hold.

Like etter var det Starts tur til å komme nærme, men ingen av hjørnesparkene var særlig farlige.

K P
1 Aalesund 0 0
2 Bryne 0 0
3 Egersund 0 0
4 Kongsvinger 0 0
Fem minutter før pause fikk Aalesund en bra mulighet igjen. Et godt Castro-legg traff Papes pannebrask, men unggutten maktet ikke å presse ballen under tverra.

På overtid var Start ikke langt unna å ta ledelsen. Kevin Kabran ble chippet gjennom og avsluttet, men Andreas Lie kastet seg mellom ballen og målet.

0-0 til pause.

Start fikk andre omgangs første sjanse. Kabran kom i full sprint på høyrekanten, slo inn mot Martin Ramsland, men AaFK-forsvaret blokkerte. Bare minuttet etter var samme mann i god posisjon på et nytt innlegg fra Kabran, men denne gang forsvant kula forbi både Ramsland og alle andre i feltet. Nære på!

Start beholdt initiativet inn mot halvspilt omgang.

Pape Habib Gueye scoret to ganger mot Start.

20 minutter før full tid la Damion Lowe AaFKs slepne tekniker Aron Elis Thrandarson i bakken. Fra straffemerket dunket Pape Habib Gueye ballen i mål. Kun to minutter senere lå den igjen i nota. Et presist Aron-innlegg ble møtt av Pape - som dunket inn sitt andre for dagen.

Eirik Wichne reduserte 11 minutter før slutt, men det kunne blitt flere Start-scoringer. Få minutter senere fikk sørlendingene en scoring annullert for offside. Selv om Start presset på for utligning, kom den aldri. 2-1 til AaFK!

Aalesund - Start 2-1 (0-0)