Godt tak på Stabæk

Søndagens motstander har hatt lite å juble for på Color Line Stadion.

De ti siste oppgjørene mellom Aalesund og Stabæk på førstnevntes hjemmebane har resultert i seks seire til hjemmelaget, tre uavgjorte og kun én seier til gjestene. Den kom tilbake i 2008.

2017:

Aalesund - Stabæk 1-1

5.228 tilskuere fikk se Mos berge ett poeng mot Stabæk i den 21. serierunden i fjor. Før den tid hadde Ohi Omoijuanfo sendt Stabæk i ledelsen med hodet. Jørgen Hatlehol fikk sin debut fra start i Eliteserien i denne kampen.

2016:

Aalesund - Stabæk 1-0

John Arne Riises overgang til AaFK preget nyhetsbildet inn mot seriestart i 2016. JAR var ikke klar til den aller første runden, hvor Stabæk kom på besøk til Color Line Stadion. Lillebror var derimot mer enn klar, og noterte seg for den målgivende pasningen til seiersmålet. Med en følsom chip fant Bjørn Helge pannebrasken til Peter Orry Larsen. 1-0!

2015:

Et utsøkt AaFK-angrep, hvor Michael Barrantes med en hælflikk fant en målhungrig Mos, ga hjemmelaget en tidlig ledelse. Elegant fra Barrantes i hans siste kamp for klubben. Tre poeng ble det dessverre ikke i avskjedsgave til legenden. Cole Grossman sikret ett poeng for bortelaget.

2014:

Aalesund - Stabæk 3-0

Nyopprykkede Stabæk fikk det tøft i Ålesund for fire år siden. De holdt oss til 0-0 lenge, men de siste 25 minuttene raknet det. Frisparkspesialist Sakari Mattila dunket til fra 20 meter etter 65 minutter. En deilig scoring av finnen! Et utsøkt angrep 12 minutter senere endte med 2-0. Leke James headet ballen i mål etter en nydelig målgivende av Fredrik Ulvestad. Den tidligere Herd-spilleren fikk selv æren av å sette inn 3-0 noen minutter senere.

2012:

Aalesund - Stabæk 3-1

Aalesund kom fra 5-0-seier i Europa League-kvaliken mot KF Tirana, og heller ikke mot Stabæk sto laget på bremsene. Til pause sto det 1-1. Først oransje og blå jubel etter mål av Daniel Arnefjord, deretter jubel hos bortelaget etter utligning signert Franck Boli. Etter pause rev Stabæks Ståle Steen Sæthre ned Fredrik Ulvestad og fikk gult kort. AaFK rev ned Stabæk etter to scoringer. Først ved Tremaine Stewart, deretter ved Fredrik Ulvestad på straffespark.

2011:

Aalesund - Stabæk 2-0

Tabellnabo-duell i serierunde nummer 17. Michael Barrantes var inne i en sesong som skulle krones med cuptriumf. Mot Stabæk viste han seg fram med en nydelig scoring. Eleganten fra Costa Rica ga laget sitt ledelsen på halv volley fra nesten 25 meter et par minutter før pause. I andre omgang stusset Peter Orry Larsen inn 2-0 for AaFK.

2010:

Aalesund - Stabæk 2-2

AaFK gikk inn i tredje serierunde som serieledere. Mot Stabæk fikk laget en drømmestart da Aarøy banket inn 1-0 etter bare to minutter. Et lavtliggende AaFK fikk en i fleisen etter 35 minutter da Mikkel Diskerud satte ballen til side for Anders Lindegaard. Hjemmelaget tok tilbake ledelsen etter 55 minutter ved Magnus Sylling Olsen. Forarbeidet fra Johan Arneng var glimrende. Svensken rundlurte Morten Skjønsberg før han serverte Sylling Olsen. AaFK gikk mot en ny seier, men på overtid fikk Pontus Farnerud god tid utenfor sekstenmeteren og plasserte ballen utagbart for Lindegaard.

2009:

Stabæk skuffet etter seriegullet året før, og kom til Ålesund posisjonert som nummer 12. Det ble en jevnspilt og målløs første omgang, men etter pause var AaFK klart best. Det var langt fra ufortjent da Khari Stephenson banket ballen inn fra kort hold etter 61 minutter. Ledelsen holdt helt inn for Kjetil Rekdals mannskap.

2009:

Aalesund - Stabæk 3-1 (cupen)

På sin vei mot tittelen som norgesmestere sendte vi Stabæk hjem med tap fra Color Line Stadion i kvartfinalen. Det var likevel Stabæk som skulle ta ledelsen, og det allerede etter åtte minutter ved Palmi Rafn Palmason. Hjemmefansen brøt ut i jubel ti minutter før hvilen. Da utlignet Jonathan Parr for AaFK. Kampen bød på en herlig avslutning. Først ga Ville Jalasto Aalesund ledelsen. Med 12 minutter igjen på uret fikk finnen kula over streken til enorm jubel fra de tangofargede på tribunen. Khari Stephenson punkterte Stabæk-ballen med 3-1 fem minutter før slutt.

2008:

Aalesund - Stabæk 1-2

Dette årets seriemestere kom til Color Line Stadion med stjernene Alanzinho, Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson. Spesielt Alanzinho var svært god i denne kampen. Johan Andersson ga laget fra Bærum ledelsen like før pause. Peter Orry Larsen utlignet et kvarter ut i andre omgang, men den islandske målsniken Veigar Pall Gunnarsson ga Stabæk seieren med sin nettkjenning 12 minutter før slutt.