- Godt å komme hjem til Sunnmøre

Lars Arne Nilsen har skrevet under på en kontrakt med varighet ut 2023.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Det er oss en glede å kunne meddele at Lars Arne Nilsen er ansatt som ny hovedtrener for Aalesunds Fotballklubbs A-lag. Den tidligere Hødd- og Brann-treneren erstatter Lars Bohinen.

Lars Arne Nilsen har flere år bak seg som fotballspiller-og trener. Som spiller har han blant annet vært innom klubber som Stord og Sogndal. Som trener har han ledet Volda, Ørsta, Hødd og Brann. I 2012 ledet han de blåkledde fra Ulsteinvik til et sensasjonelt cupgull etter finaleseier mot Tromsø på Ullevaal stadion. Året etter var Hødd kun to poeng unna å rykke opp til Eliteserien. Dette ble også Lars Arnes siste sesong som Hødd-sjef, da han valgte å gi seg i november 2013. Da hadde han vært i klubben i fem og et halvt år.

- Vi har de siste par dagene hatt en grundig, men hurtig prosess. Det har vært viktig for oss i søken etter ny hovedtrener at det skal være i tråd med arbeidet de siste årene for å bygge AaFK som toppklubb. Vi har ansatt Lars Arne på ei kontrakt ut 2023-sesongen, forteller styreleder Jan Petter Hagen. - I Lars Arne Nilsen får vi en hardtarbeidende trener med dokumentert gode resultater, mye energi, sterk motivasjon, lokal forankring og som kler AaFKs profil og visjon. Vi gleder oss veldig til dette samarbeidet og ønsker Lars Arne hjertelig velkommen til AaFK, legger han til.

Suksess i Hødd gjorde at Lars Arne ble tilbudt den ledige jobben som hovedtrener i Brann sommeren 2015. Han ble hentet inn som erstatter for svenske Rikard Norling, som hadde fått en tøff start på OBOS-ligasesongen etter nedrykket fra Eliteserien i 2014. Lars Arne Nilsen ledet et havarert Brann-lag til opprykk fra 1. divisjon. I 2016 ledet han Brann til sølv i Eliteserien, en prestasjon som sørget for at han vant Kniksenprisen som årets trener. I 2017 ble det femteplass, tredjeplass året etter og niendeplass i 2019.
- Jeg ønsker å takke for tilliten Aalesunds Fotballklubb gir meg. Det er godt å komme hjem til Sunnmøre, sier AaFKs nye hovedtrener, som gleder seg stort til å komme i gang i AaFK:

- Vi kommer nå til å ha et smalt fokus framover, hvor søndagens kamp mot Start er første mål. Jeg er svært trigget av denne oppgaven. Aalesund er en klubb med stort potensial, og jeg er svært motivert for å ta fatt på denne oppgaven sammen med mange flinke folk i klubben.

I begynnelsen av august i år bestemte Brann seg for å avslutte samarbeidet med mannen som nå er ansatt som ny hovedtrener i AaFK. Det ble ikke mange ukene som arbeidsledig for Lars Arne Nilsen, som full av energi og pågangsmot er tilbake på Sunnmøre for å ta fatt på jobben hos Sunnmøres stolthet.

Annonse fra Eliteserien: