Gode cupminner!

Slik gikk det sist vi møtte bartebyens sønner i NM.

Aalesund har som de fleste vet vunnet Norgesmesterskapet i fotball for herrer to ganger. I 2009 banket Amund Skiri inn straffesparket som sørget for seier mot Molde i finalen. To år senere ble Michael Barrantes den store helten med sine to scoringer i 2-1-seieren over Brann på Ullevaal.

På veien til finalen i 2011 prøvde Rosenborg å hindre oss i å nå nasjonalarenaen, men ble feid av banen på AaFKs vei mot Ullevaal. Kampen hadde så og si alt. Selvmål, drømmescoring, utvisning og ellevill jubel. 1-1 var stillingen til pause. Mikael Dorsin sendte gjestene i ledelsen, før Simen Wangberg satte ballen i eget nett.

I andre omgang tok Aalesund ledelsen, før de oransje og blå like godt økte den. 2-1-scoringen var utsøkt. Barrantes ble spilt gjennom, så at Rosenborgs keeper Daniel Örlund var noen meter fra målet sitt, og chippet lærkula elegent i bue over svensken. To minutter senere ble bortelagets Muhammed-Awal Issah vist ut, og dermed måtte trønderne spille med ti mann den siste halvtimen.

Den jamaicanske backen Demar Phillips fikk æren av å punktere kampen 15 minutter før slutt. Fredrik Ulvestad slo inn, via RBKs Jim Larsen, og til Phillips på bakerste. Publikumsyndlingen lot seg ikke be to ganger, og fant nettmaskene til øredøvende jubel blant hjemmefansen.

3-1 over Rosenborg sendte Aalesund til semifinale, hvor AaFK trakk Start hjemme og slo makrellene fra sørlandet ut av cupen.