God oppladning til spennende innspurt

Spent AaFK-trener før kampen som vil avgjøre Aalesunds framtid i Elitserien.

Aalesund møter Strømsgodset på søndag i det som vil bli en avgjørende kamp for begge parter. Med en seier vil Strømsgodset kunne klatre til medaljeplass og mulig Europaliga-kvalifisering, mens Aalesund trenger tre poeng for å være sikre på å holde Sogndal bak seg i nedrykksstriden. Aalesund-trener Trond Fredriksen kan derfor se fram til kanskje den viktigste enkeltkampen i løpet av sin tid i klubben. Og hittil har forberedelsene gitt et positivt inntrykk.

Annonse:

Vi har jobba godt hittil denne uka og samtidig så er det viktig å kunne ha det artig også utpå feltet, samtidig som du skal være fokusert og konsentrert. Vi har fått gode svar på de utfordringene vi har gitt spillergruppa og jeg syns uka hittil har vært god.

Med både Kaj Ramsteijn og Oddbjørn Lie ute med suspensjon og Kirkeskov og Gretarsson usikre med skade, kan laguttaket by på utfordringer. Fredriksen håper i det lengste på friskmeldinger, men er tydelig på at de planlegger med spillerne de har tilgjengelig.

Ja selvfølgelig har vi troa på det og vi jobber for at de skal blir friske. Samtidig så handler det om dem som er tilgjengelig i dag og i morgen. Vi må planlegge uten dem som per dags dato er utilgjengelige. Det er de som er på trening som er viktigst i hverdagen.

Hva Aalesund må prestere for å holde seg i ligaen vil bli påvirket av kampen mellom Sogndal og Vålerenga. AaFK har en ørliten ledelse i målforskjell på laget fra saftbygda. Det vil ikke Aalesund-treneren tenke for mye på, men han erkjenner at det kan føre til at de må justere kampplanen underveis.

Saken fortsetter under bildet.

godset_aafk
Drammen 20170409.Vebjørn Hoff og Tokmac Nguen (t.v.) under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Aalesund på Marienlyst stadion.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

I en unik historisk sammenheng så er vi det lille hakket foran Sogndal og kan forsåvidt styre fremtida vår på mange måter selv. Vårt fokus ligger på hvordan vi skal slå Strømsgodset og så vet vi det at det er målforskjell osv som gjelder og det må vi også være forberedt på, men hovedfokuset vårt må ligge på hvordan vi skal gjøre jobben vår, nemlig å slå Strømsgodset. Og så får vi, i de ulike scenariene som kan dukke opp der ute, være så tydelig på forhånd at spillerne vet hva som eventuelt må gjøres Det kan være at i det 90. minutt er du på ståplass og i det 91. er du på nedrykk og så skal du inn de siste to-tre minuttene og gjøre noe smart, og da må spillerne vite på forhånd hva det er som skal gjøres.

Vålerenga har lite å spille for i årets siste serierunde. Hovedstadslaget ligger på 6. plass på tabellen, sju poeng bak Brann på plassen foran. På spørsmål om han tror VIF vil gi fra seg poeng på grunn av manglende motivasjon er Fredriksen totalt avvisende.

Jeg regner med at Vålerenga har masse motivasjon i å fortsette den gode høsten de har hatt og den oppturen de har fått i høst, så jeg tror nok at motivasjonen i seg selv er stor nok for Vålerenga. Og det gjelder også for Sogndal og det gjelder også for Strømsgodset og det gjelder også for Aalesund. Så vårt fokus ligger på oss selv og så skal vi eventuelt gjøre de endringene som vi må gjøre underveis i kampen i forhold til Sogndals resultat.

Det å ha den siste og avgjørende seriekampen på eget kunstgress kan være akkurat den lille fordelen AaFK trenger for å holde seg på kvalikplass. Og Fredriksen håper på fullsatt stadion og god støtte rundt sine gutter på søndag.

Det er det her som er fotball, det er det her som er fantastisk. Ja, alle vi som er fra Aalesund og fra sunnmøre ønsker selvfølgelig at Aalesund skal være med i toppen av norsk fotball. Vi er der vi er, vi må sloss med nebb og klør for å stå i Eliteserien, og da håper jeg selvfølgelig at hele sunnmøre kommer og støtter opp om oss og viser oss den kjærligheten, at de virkelig bryr seg om AaFK i siste seriekamp, og så skal vi gjøre det vi kan for at det skal bli to kamper til etter det.


Annonse fra Obos-ligaen: