- Gleder oss til minst tre år i Ålesund

David Fällman ser fram til å kunne krysse svenskegrensa.

Annonse:

Foto: NTB

I dag ble det endelig klart. David Fällman har signert for tre år med Aalesunds Fotballklubb. Den 31 år gamle midtstopperen bytter dermed fra Hammarbys grønn-hvite drakt til AaFKs tangotrøye. Til aafk.no forteller han at han gleder seg stort til å ta med seg familien til Sunnmøre.

- Jeg reiser opp til Ålesund alene for å ordne med leilighet og annet praktisk først. Så er planen at min fantastiske samboer og våre to barn på ett og tre år flytter etter i juni, forteller David.

Han håper at det åpner seg en mulighet for at han kan få slippe inn i Norge når det åpnes for treningskamper. Selv har han vært klar for å krysse grensa siden februar, men har måttet smøre seg med tålmodighet grunnet innreiserestriksjonene.

- I den anledning må jeg få skryte av sportslig leder Bjørn Erik Melland og klubben. De har hatt jevnlig kontakt med meg og forsøkt å finne gode løsninger. Blant annet var jo planen at jeg skulle komme til Ålesund både for medisinsk test og signering av kontrakt. Slik situasjonen har vært, så var det best at vi ordnet det i Sverige, forteller midtstopperen.

Han bruker tida godt, David, mens han venter på å komme i gang på Color Line Stadion. Flere ganger i uka trener han fotball sammen med en kompis som har kompetanse innen individuell oppfølging. I tillegg trener han godt på treningsstudio. Mellom øktene leser han seg opp om sin nye hjemby, og forteller at Ålesund er en by han allerede kan mye om.

- Av bildene å dømme ser det jo helt fantastisk ut i Ålesund, sommer som vinter. Dialekten kan bli en utfordring. Min gode venn og tidligere lagkamerat Mats Solheim har fortalt at den ikke er den letteste å forstå, men det skal nok ikke bli noe problem på sikt, ler David.

Leser David på Speakers Corner som del av sin research, vil han se at han har sin egen tråd på forumet. Han håper supporterne uttrykker forventninger til ham.

- Det håper jeg at de har. Det er virkelig positivt å bli møtt med krav og forventninger. Det skal vi kunne stille til hverandre. Klubben har krav til meg og jeg har krav til klubben. Har man ikke det, så kommer man ingen vei, mener han.

David forteller at han har hatt gode samtaler med klubben og følt seg veldig ønsket.

- De har gjort en god research og visste veldig mye om meg som både spiller og person. Det gjorde at jeg følte meg ønsket og at de har en klar plan for meg, sier han og legger til:

- Det skal bli godt å komme i gang i AaFK.

Annonse fra Obos-ligaen: