Gatelaget klar for nasjonal turnering

12. til 14. juni setter AaFK Gatelag kursen til Bergen for å spille nasjonal turnering.

Annonse:

Tekst: Bjørn-Erik Slinning

Bildet ovenfor er fra den nasjonale turneringen i 2022, som ble holdt på Nadderud stadion. Omtrent den samme gjengen vil dra til Bergen og Brann stadion i juni for å delta i den nasjonale turneringen for Gatelag i år også. Her vil 29 lag fra de øverste divisjonene rundt om i Norge samles for sosialt samvær og ikke minst for å spille fotball.

Spennende trekning

Lagene er delt inn i åtte puljer med enten fire eller tre lag i hver. AaFK Gatelag har blitt trukket i puljen med FK Haugesund, Tromsø IL og SK Brann. Spesielt det faktum at SK Brann ble trukket i AaFKs pulje er veldig spennende for gjengen som representerer Aalesund. De har tidligere vært i Bergen og spilt en turnering der, og da tapte de nettopp mot Brann. Derfor er det en revansjesulten gjeng som vil stå klare når denne kampen begynner.

Trekningen ble sendt direkte på Facebook fra Brann stadion, og spillerne fra AaFK var samlet på Color Line stadion for å se den sammen. Ifølge de av spillerne som vi har snakket med, er de godt fornøyde med trekningen.

Les mer om trekningen

 

Den nasjonale turneringen i Bergen blir AaFK Gatelags femte deltakelse i en nasjonal turnering. Tidligere har de vært i Fredrikstad, Hamar, Raufoss og Stabæk.

Opplevelse i sentrum

Én ting har vært en utfordring for spillerne og støtteapparatet: Reisen har alltid startet samme dag som turneringen begynner, noe som har medført at Aalesunds FK sitt Gatelag aldri har hatt muligheten til å delta på innmarsjen som er selve åpningen av turneringene. Nytt av året er at de denne gangen har valgt å reise en dag i forveien. Dermed får de oppleve litt av Bergen by og unngår stresset med å reise samme dag som de skal spille fotball, og ikke minst: De får representere AaFK med flagg på innmarsjen. Dette har vært et sterkt ønske fra spillerne selv.

Tidsplan og kampoppsett

Den 06.06.23 kom endelig tidsplanen og kampoppsettet for turneringen, og AaFK Gatelag skal ha følgende aktivitetsplan:

Tirsdag 13.06.23

12:20 - Åpningsseremoni inne på Brann stadion

13:00 - Kampene i gruppespillet er i gang!

17:00 - Siste runde i gruppespillet

20:00 - Bankett - middag og underholdning - på hotellet

 

Onsdag 14.06.23

09:00 - Kampene i sluttspillet er i gang!

14:00 - Siste finale spilles

14:30 - Premieutdeling

15:00 - Takk for i år!

 

Kampoppsettet                                                                 

Gruppe A   Tromsø - Aalesund FK             tirsdag  13:30            1-2

Gruppe A   Aalesund FK - FK Haugesund tirsdag  15:00            1-1

Gruppe A   Brann - Aalesund FK                tirsdag  16:30            5-0 

 

Tirsdag oppsummert:

Det ble en slitsom dag for AaFK Gatelag i solsteiken på Brannstadion.  De klarte seg imidlertid veldig bra. Fasit etter dag en, er en seier, en uavgjort og et tap. Onsdag skal gjengen fra AaFK mest sannsynlig spille C-sluttspill.  Dette er ennå ubekreftet fra arrangøren, men målforskjellen tilsier at det blir C-sluttspill. 

Onsdag spilles sluttspillet og hvordan oppsettet for gjengen fra AaFK blir da er ikke avgjort før siste kamp tirsdag er spilt.

Vi vil komme tilbake med referat og bilder fra den nasjonale turneringen når gjengen har kommet tilbake til Ålesund etter turneringen.  I mellomtiden kan dere følge gatelaget og AaFK samfunn på Facebook og Instagram på konto @aafk_samfunn.

 

Annonse fra Obos-ligaen: