Går fra statist-rolle til nøkkelspiller

Skuespilleren Torbjørn Kallevåg ønsker å blir en sentral målpoeng-plukker i laget til trener Lars Arne Nilsen.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Den kreative og anvendelige midtbanespilleren hadde en statistrolle under den populære NRK-serien «Heimebane» Bømlo-karen har siden ikke hørt noe fra hverken Hollywood, Bollywood eller andre med feite skuespiller-tilbud på hånda. 

- Egentlig har jeg lite å klage over, og gleder meg vanvittig til at vi endelig får starte seriespillet.

— Torbjørn Kallevåg

Torbjørn Kallevåg med fokus i blikket. Foto: Jon Forberg
Torbjørn Kallevåg med fokus i blikket. Foto: Jon Forberg

-Nei, det har vært alt for få tilbud etter innsatsen min der rett og slett. Muligens har jeg ikke tatt promoteringen i etterkant seriøst nok, flirer en av sesongens nykomlinger i AaFK-drakt.

Klar for seriestart

27-åringen er kjent med klimaet i nordvest etter tre sesonger i Hødd-drakt fra 2015 og ut 2017-sesongen. Nå gleder Kallevåg seg til kick off hjemme mot Bryne lørdag 15.mai klokka 15.30. Smellen han dro på seg i generalprøven mot Åsane går seg nok bokstavelig talt til.

-Jeg fikk en trykk i ryggen, og det skal ikke være noen dramatikk i det med tanke på seriestarten. Jeg syns jeg har kommet bra i gang i ny klubb, har fått trent bra uten å hatt skadeopphold. Egentlig har jeg lite å klage over, og gleder meg vanvittig til at vi endelig får starte seriespillet, sier Kallevåg.

Nok mål fra midtbanespillere er som oftest nøkkelen til å kjempe i toppen av tabellen, og der ser årets AaFK-mannskap ut til å ha nok potensielle kandidater.

-Selv har jeg veldig lyst til å både score nok mål, og stå for så mange målpoeng som mulig. Det er veldig positivt at vi har fått inn flere spillere i den kategorien. OBOS er aldri lett, men det er en fin utfordring for oss alle. Vi har en tropp med både god bredde og kvalitet, et sterkt trenerteam, og klubben ser rusta ut til å ta steget opp igjen for å etablere seg på sikt, fortsetter Kallevåg.

Dårlig generalprøve gir…

Han fikk drømmen om Eliteserie-spill oppfylt gjennom to sesonger i Haugesund under 2018- og 2019-sesongen. I fjor var Kallevåg en av flere sentrale i Lillestrøms comeback fra OBOS til det beste selskap. Klubben med 45 års historie på øverste hylle i norsk fotball, før det sensasjonelle playoff-tapet mot Start høsten 2019.

Legg til to OBOS-sesonger med Hødd, så vet Kallevåg hva som kreves for å vinne kamper på nivå 2 i norsk fotball. Gratis lunsjer er det få av her. Noe tapet mot Åsane i siste treningskamp viste.

-En dårlig generalprøve gir en god premiere, får vi satse på. Jeg syns det har sett veldig ok ut gjennom treningskampene før det. Selv har jeg fått en del erfaring i OBOS, og vi skal smelle til direkte i seriestarten, varsler Kallevåg.

Topplagene blir?

-Det eneste som er sikkert i OBOS, er at vi vil få forventende topplag som skuffer og lag som brått melder seg på som jokere i toppen. Vi startet svakt med Lillestrøm i fjor, men så fant vi flytsonen. Det er viktig å spille seg inn i en stabil flyt. Da tror jeg vi skal være der oppe, men her er lag som vil gjøre det surt for oss. Sogndal, Start og Ranheim er også forventende topplag, avslutter Torbjørn Kallevåg.

Bli med i målklubben

 

Annonse fra Obos-ligaen: