Går for reprise

Mot Odd skrev AaFK historie. Og den kan gjentas bare fem dager senere mot Lillestrøm.

Annonse:

Foto: NTB

15 kamper uten seier i Skien, hvor 12 av dem av tap. Lørdag kom tidenes første seier mot Odd på fremmed gress på forsøk 16, 25 år etter det første møtet. 3-2-seieren førte AaFK opp på 6. plass i Eliteserien. 

I kveld venter bortekamp mot Lillestrøm, en kamp var terminfestet til 24. juli, men er flyttet frem på grunn av Lillestrøms deltakelse i Europacupen. Og nå er ikke statistikken på Åråsen all verden. Den er bedre enn mot Odd, med 0-7-6 i seriespill siden 2002, men heller ikke her har AaFK gått av banen med seier.

På Skagerak Arena hadde AaFK aldri scoret mer enn to mål, og lørdag puttet de tre bak keeper Leopold Wahlstedt. På Åråsen har man aldri scoret mer enn ett mål på 90 minutter, så da er det på tide å finne nettmaskene enda flere ganger i kveld.  

Det vil passe perfekt å kopiere prestasjonen mot Odd og ta historiens første borteseier på Åråsen. Og da mot laget som topper Eliteserien med ti poeng på de fire første kampene, hvor de blant annet har slått Jerv 4-0 og Haugesund 1-0 på hjemmebane.

- Vi møter det beste laget i Norge ut fra tabellen. Det er et lag som vanskelig å slå, men vi drar ned dit for å gjøre nettopp det, sier Lars Arne Nilsen. 

- Det hadde vært utrolig gøy, for da hadde vi vært på toppen av tabellen sammen med LSK. Og best av alt, vi har alt å vinne. Det er fantastisk god stemning i gruppa og folk er veldig giret, legger han til. 

Han har alle mann spilleklar og det er mange som er lysten på å vise seg frem. 

- Nå må alle være på tå hev, for det er stor konkurranse om plassene. Og det er utrolig godt å se. Vi har ei utrolig fin gjeng, som bobler av spilleglede og innehar mye kvalitet. 

Han stortrives om dagen. For han får kjenne positiviteten rundt klubben på kroppen.

- Vi har hatt fire kamper hvor vi har vært konkurransedyktige og vi har kommet godt i gang. Og det merker vi godt på omgivelsene, på byen, på supporterne, for det er en voldsom entusiasme uansett hvem vi møter på. Det er veldig gøy å være i AaFK nå, sier treneren. 

Selv om det er en kamp om gangen, så våger han å tenke litt fremover i tid.

- Nå får vi håper at vi får et par gode kamper før vi møter Molde 16. mai, for det hadde vært utrolig moro å ha fylt stadion.

Har du ikke kjøpt billett til kampen mot fylkesrival Molde, så kan du gjøre det her: 

https://bestilling.aafk.no/

Annonse fra Eliteserien: