Full stans i toppfotballen

Toppfotballen i Norges stoppes i første omgang til 15. april

Annonse:

Vi er alle kjent med coronavirusets frembrudd i Norge og verden forøvrig. Viruset er lik de vanlige forkjølelsesvirusene og smitter i hovedsak med dråpesmitte, det vil si nærkontakt med en smittet person. 

Coronaviruset og toppfotballen

Konsekvensene av epidemien for AaFK og norske toppfotballklubber er at all aktivitet stoppes, i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars.

Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai (topp og bredde).

Norges Fotballforbund er i tett dialog med myndighetene, og vil sammen med Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen følge utviklingen tett fremover. Ytterligere tiltak og utsettelser kan ikke utelukkes under gjeldende situasjon.

Målet er fortsatt at både serier og norgesmesterskap skal gjennomføres. Hvordan må en komme tilbake til senere.

Fotballen er en viktig samfunnsaktør og er sitt ansvar bevisst. Hensynet til liv og helse er altoverskyggende.

Hva dette betyr for AaFK 

Administrasjon og butikk (TangoShop) er stengt for besøkende inntil videre. De som har spørsmål angående varer i TangoShop kan ta kontakt på [email protected], og de som har spørsmål rundt sesongkort/billetter kan ta kontakt på [email protected].

Salg av sesongkort vil fortsette, da det forutsettes at Eliteserien vil bli spilt med femten hjemmekamper. Vi avventer salg av enkeltbilletter til kamper, da det vil bli omberamming av kampene. 

AaFK vurderer løpende avlysning og flytting av tiltak, aktiviteter og arrangement hvor vi selv har regien, og tilsvarende hvor vi planlegger deltagelse. Flere arrangement er allerede avlyst.

Skal begrense smitte

Hovedfokuset for AaFK er nå å ikke bidra til spredning av viruset, og å beskytte våre spillere og ansatte.

Vi følger råd fra nasjonale helsemyndigheter vedrørende tiltak for å begrense smitte. Videre støtter vi oss på anbefalinger fra kommuneoverlegen i Ålesund, NFF og NTF. 

På generelt grunnlag er følgende retningslinjer viktige å følge:

  • Klubblokalet er stengt for alle besøkende.

 Kun ansatte og spillere i AaFK har tilgang til lokalet. Ingen gjester har adgang. Dette reguleres ved at lokalet er låst, og at man må bruke kodebrikke for tilgang

  • Renholdsrutiner i klubblokalet er styrket. 
  • Trimrommet er stengt for alle andre enn A-lagsspillerne. 

Dette reguleres ved at kun sport og spillere har adgang ved bruk av kodebrikke. G16, G14 og Gatelaget har kun tilgang til syd og garderobeanlegg på syd. G19/2. laget benytter hovedinngang, åpent kl 07:30-08:30 og kl 14:00-15:30. De benytter bortelagsgarderobe. Ikke øvrige lokaler. Fysioterapeut for U-avdelingen benytter legerommet til behandling. Ikke på trimrommet.

  • AaFK-inngangen benyttes kun av A-lagsspillere og ansatte.

Dette reguleres ved bruk av kodebrikke. 

  • Vi styrker renholdsrutiner.

Vi er grundige med håndhygiene. Alle skal vaske hender før alle måltid. Alkoholbaserte desinfiseringsmidler skal være lett tilgjengelig.

  • Vi hoster i bøyd albue eller i papirserviett.
     
  • På reise og flyplasser er vi også ekstra nøye med håndhygiene.

Vi trykker IKKE på smilefjeset i sikkerhetskontrollen, og begrenser å ta på hverandre og overflater (gelendre, dørhåndtak osv) til et minimum. 

  • Vi holder fysisk avstand til folk som er syke og hoster.

Dersom noen blir syke med forkjølelsessymptomer eller annen magesykdom som er smittsom, gjelder vanlige forhåndsregler med tanke på isolasjon.

Situasjonen endrer seg fra dag til dag. Endringer og tiltak ut over dette vil bli løpende vurdert.

Spørsmål og henvendelser fra media gjøres til undertegnede.

Geir S. Vik
Klubbdirektør
Tlf 48 19 74 37
[email protected]

Annonse fra Eliteserien: