Fridjonsson har signert

Aalesunds FK er enige med den islandske spissen Holmbert Aron Fridjonsson (24). Det nyeste tilskuddet til stallen har signert en treårskontrakt.

Annonse:
Han rager 195 centimeter over bakken, og blir dermed klubbens høyeste islending. 24-åringen hentes fra den islandske klubben Stjarnan. Han har blant annet fortid i skotske Celtic og danske Brøndby. Fridjonsson har i tillegg to landskamper og ett mål for Island. Han har også kamper på aldersbestemte landslag.

Lars har fulgt Holmbert lenge, allerede i sommer prøvde han å få han til Sandefjord, noe som ikke gikk den gang. 

- Vi var på vei til å kjøpe han til Sandefjord i sommer, vi hadde alt klart men klubbene ble ikke enig. Det syntes vi var dumt da, men akkurat nå syns jeg det er veldig bra, smiler Lars. 

Det var aldri i tvil om at Lars ønsket Holmbert til AaFK. Det var nemlig et av Lars sine første innspill når han signerte som hovedtrener. 

- Han er stor og har størrelsen som vi trenger i troppen. Han er god feil- og rettvendt, feilvendt er viktig for spissen i en 3-4-3 har en sentral rolle i det oppbyggende spillet, i tillegg er han god på hodet i boksen. Har litt å gå på på utholdenhet, men det skal vi jobbe med. Holmbert er en spiss med stort potensial, det er ikke uten grunn han har vært i Celtic og Brøndby, sier Bohinen. 

Speakers Corner: Velkommen Holmbert Aron Fridjonsson

Holmbert Fridjonsson var på plass allerede i går og fikk høre tankene til Lars under spillermøtet. Foto: Marius Simensen
Holmbert Fridjonsson var på plass allerede i går og fikk høre tankene til Lars under spillermøtet. Foto: Marius Simensen

Håper å vise seg fram tidlig 

Hovedpersonen selv er fornøyd med å komme til Ålesund og AaFK.

- Jeg setter pris på at Lars har tro på meg, og at han har lyst å ha meg her. Jeg håper å kunne bidra til at vi kommer til Eliteserien snarest mulig. Nå håper jeg å finne meg til rette raskest mulig slik jeg kan bidra på feltet

Tidligere sportslig leder i AaFK, Reidar Vågnes, kjenner det islandske markedet godt. Vågnes besøkte i går «TangoPod», og uttalte følgende om Fridjonsson.
- Han er stor og sterk, god i ballmottaket. Dette er ikke noen notorisk målscorer, men scorer jevnt og trutt, og er ofte en som legger opp til mål. Han er en klassisk targetspiss, så gjelder det å ha de riktige folkene rundt ham.

Fridjonsson var på Color Line Stadion mandag, da A-laget møtte opp til første trening. 

Annonse fra Eliteserien: