Fredrik Carlsen skal lede SunnmørsAkademiet

- Det føles helt fantastisk, sier SunnmørsAkademiets påtroppende sportslig administrative leder.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Den tidligere Aalesund-kapteinen tiltrer i stillingen som sportslig administrativ leder fra 1. januar 2023.

- Vi er veldig glade for at Fredrik er tilbake i fotballen. Med sin erfaring og sine lederevner vil Fredrik være perfekt for SunnmørsAkademiet.

Det sier akademileder Sindre Eid og aktivitetsleder i Sunnmøre Fotballkrets, Øyvind Riise Dalseth, til aafk.no.

Det har vært viktig for SunnmørsAkademiet i ansettelsesprosessen at lederen er en som kjenner Sunnmørsfotballen, og samtidig en person som Sunnmørsfotballen kjenner. Da er Fredrik Carlsen riktig mann. Hovedpersonen selv gleder seg til å komme i gang.

Fredrik Carlsen skal lede SunnmørsAkademiet. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238
Fredrik Carlsen skal lede SunnmørsAkademiet. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

- Det føles helt fantastisk. Jeg har vært i dialog med Sindre Eid og klubben de siste ukene. Mandag fikk vi landet avtalen, så det var veldig kjekt, sier mannen som har 13 sesonger bak seg som spiller i AaFK.

Fredrik forteller at han tar med seg sin kjærlighet til fotballen inn i jobben. Han har hatt andre arbeidsoppgaver siden han la opp, men har savnet fotballen. Fra 1. januar er han altså tilbake i manesjen.

Med sportslig administrativ leder ansatt, har SunnmørsAkademiet en sentral ressurs på plass til 2023. Nå kan arbeidet med akademiet skyte ytterligere fart.

- Siden vi offentliggjorde SunnmørsAkademiet har vi hatt dialog med alle klubbene på Sunnmøre for å få en oversikt over hvilke klubber som kan tenke seg å legge til rette for enda mer aktivitet. Med en leder på plass får vi nå satt fart på arbeidet og gå i dialog med klubbene om videre fremdrift, sier Sindre og Øyvind.

Ansettelsen av Fredrik Carlsen er den andre i SunnmørsAkademiet den siste tida. I høst ble Reidar Vågnes ansatt som trenerutvikler. 

Annonse fra Obos-ligaen: