- Fredrik blir en strålende kaptein

Nyvalgte kaptein Carlsen ble møtt med sang og trampeklapp da nyheten ble sluppet under fredagens Kick Off.

Foto: Geir Bjørndal Srisoi

Lars Bohinen presenterte årets kaptein under fredagens avspark to og en halv uke før seriestart. Det blir publikumsfavoritten Fredrik Carlsen som skal lede troppene denne sesongen.

Den rutinerte midtbaneterrieren fra Oppsal i Oslo går inn i sin tiende sesong som AaFK-spiller. Han har opplevd mye siden han kom fra Vålerenga i 2009, Carlsen. Blant annet har han vunnet cupen to ganger og spilt i Europa med sitt kjære AaFK.

Den 28 år gamle midtbanespilleren er en av lagets virkelige kontinuitetsbærere, og blir denne sesongen å se med kapteinsbindet rundt arma.

- Jeg hadde en prat med Lars, der han spurte om jeg var interessert i å bli kaptein, og det takket jeg ja til. Det å bli kaptein er en ære selvfølgelig, forteller en stolt og ydmyk Fredrik Carlsen.

Annonse:

Hovedtrener Lars Bohinen er sikker på at Fredrik blir en strålende kaptein. Han grunngir valget på denne måten:

- Fredrik har en rolig og balansert tilnærming til spillergruppa, får med seg alle, og er godt likt i alle kriker og kroker i klubben. Han er genuint interessert i fotball og er en solid ledertype.

Rett etter kampen mot Florø forrige helg snakket aafk.no med den nyvalgte kapteinen. Da hadde han nettopp fått beskjeden fra Bohinen.

- Dette blir min tiende sesong i klubben. Jeg har vært her lenge og vet hvordan vi skal ha det her. Jeg føler selv at jeg er en samlende fyr, svarer Carlsen på spørsmål om hvorfor han selv tror Bohinen har gitt ham kapteinsbindet.

carlsen
Fredrik Carlsen er kjent for å gi jernet på Aalesunds midtbane. Oslo-gutten blir årets kaptein for tangotrøyene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Han føler ikke at det nye vervet vil føre med seg store endringer for hvordan han selv vil fremstå.

- Jeg er ikke noe annerledes selv om jeg får kapteinsbindet. I likhet med de andre lederskikkelsene på laget skal jeg fortsatt være positiv og bidra til å dra folk i riktig retning, sier kaptein Carlsen.

Også Bohinen trekker fram at AaFK-laget har flere ledertyper. Nettopp det gjorde at valget isolert sett ikke var enkelt.


- Flere av spillerne aspirerer til å være kaptein. Valget falt på Fredrik, og han kommer til å være en strålende kaptein, slår Lars fast.

Annonse fra Eliteserien: