NTB_CugEY4pfMqY

Frank Mathiesen går over til kretsen

AaFK-legenden Frank Mathiesen begynte i år på sitt 34 år i klubben, men nå er det klart at han går over til Sunnmøre Fotballkrets for å bli KA Spillerutvikler.

Annonse:

Foto: NTB

- Timingen kunne sikkert vært bedre, men det var nå denne jobben dukket opp. Så slik ble det. Klubben sliter litt akkurat nå, men jeg er 100% sikker på at AaFK kommer tilbake på toppnivå. AaFK er og forblir min klubb selv om arbeidsplassen blir et annet sted, sier Mathiesen.

- Etter en tids vurdering dukket det opp en interessant fotballjobb som jeg hadde nysgjerrighet rundt og lyst til å bidra i. Stillingen er som KA Spillerutvikler i Sunnmøre Fotballkrets, og denne har jeg nå takket ja til. Derfor velger jeg nå å avslutte mitt lange arbeidsforhold med klubben i mitt hjerte, AaFK, forteller han.

Frank Mathiesen har i snart 34 år lagt ned en enorm innsats, der veldig mye tanker og tid har vært dedikert til AaFK. Aalesunds Fotballklubb ønsker Frank lykke til videre når han nå går over til en mer strukturert hverdag.

- Frank er en klubblegende, en veldig sterk fagperson og et fantastisk menneske. I tillegg har han vært en del av livet mitt siden jeg gjorde sunnmøring av meg. Summen av dette gjør at det er veldig tungt å miste Frank. Samtidig opplever jeg at dette er det riktige for Frank da han over tid har kjent på et behov for mer fleksibilitet i fasen av livet han er nå, og det må vi respektere, sier Melland.

- Vil med det takke Frank for den enorme jobben han har lagt ned i klubben gjennom mange år. Vi håper ikke dette er et farvel, men et på gjensyn, avslutter han.

Frank Mathiesen er en legende i AaFK, og har vært tilknyttet klubben i to perioder. Keeperen fra Ørskog voktet buret fra 1988-1991, og har vært spiller/trener fra 1995 og frem til i dag. Historikken viser at AaFK har hatt en ekstremt verdifull tjener i Frank. Det er nok få keepertrenere i Skandinavia som kan vise til en bedre CV enn Frank Mathiesen.

- Disse årene har gitt meg mange oppturer og nedturer, samt erfaring av å være med i utviklingen til en klubb fra ganske liten til ganske stor. Som spiller har jeg vært en del av opprykk til Eliteserien for første gang i 2002 og semifinale i cupen på Ullevaal samme år. Og selvsagt Eliteseriespill i 2003, sier Mathiesen.

Som keepertrener har Mathiesen fått opplevd mye av det samme, med høydepunkter som cupfinalene i 2009 og 2011, to fjerdeplasser i Eliteserien i 2010 og 2013 og Europacupspill i 2010, 2011 og 2012. Engasjementet hans som keepertrener startet sommeren 2000 (da fortsatt som AaFK-spiller), og har vart frem til nå.

Selv om han som keepertrener har sittet på benken, vet alle som har sett Frank Mathiesen i aksjon, at han ikke sitter der i samtlige 90 minutter. Han er engasjert, aktiv og deltakende sammen med resten av A-lagets trenerapparat. Akkurat slik han var da han dirigerte lagkameratene fra bakerst i banen som keeper i en årrekke.

- Det blir tungt å forlate en arbeidsplass med så gode og hardtarbeidende spillere, kolleger og andre medarbeidere. For ikke å glemme æresmedlemmer, gullmerkemenn og alle frivillige. Mange er og kommer til å forbli mine venner. Color Line Stadion og klubben har på mange måter vært mitt andre hjem, forteller Mathiesen.

Vi i AaFK takker med det av en ekte AaFK-legende, og ønsker han alt hell og lykke i neste jobb. Color Line Stadion og AaFK vil alltid være ditt andre hjem.

Foto: NTB

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: