Fortjent seier mot divisjonskollegaen

Aalesund med 3-1-seier mot HamKam.

Det ble en fin start på helga for tangotrøyene, som hadde full kontroll på HamKam og vant 3-1 på Color Line Stadion.

AaFK tok kommandoen fra start av i oppgjøret mot HamKam, og etter kun seks minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Aalesund hadde etablert seg høyt i bana, og Amidou Diop kom til avslutning. Den ble forlenget inn i nettmaskene av kaptein David Fällman.

HamKam forsøkte å utligne umiddelbart, men ble stanset av en god Sten Michael Grytebust.

Etter 13 minutter utnyttet HamKam en feil av hjemmelaget. Ballen endte opp hos Fredrik Sjølstad, som var kald i avslutningsøyeblikket og plasserte ballen i mål bak Aalesunds sisteskanse.

Aalesund kom deretter til en stor sjanse midtveis i omgangen. Kristoffer Strand Ødven vendte herlig opp og spilte ballen videre. Kula endte hos Bjørn Martin Kristensen, som fikk avsluttet under press. Marcus Sandberg i Kamma-buret fikk hånda på ballen og avverget forsøket.

Aalesund fortsatte å angripe, og etter 24 minutter kom 2-1 etter et nydelig angrep som endte med et kontant innlegg fra Markus Karlsbakk. Han fant Kasper Lunding inne i feltet, og dansken banket ballen kontant ned i hjørnet til AaFK-ledelse.

Aalesund kom til et par halvsjanser etter 2-1-scoringen. Blant annet hadde Alexander Munksgaard et skudd som nesten førte til scoring. Han smalt til fra skrå vinkel, men traff like utenfor.

AaFK var skarpest i starten av den andre omgangen, og blant annet Bjørn Martin Kristensen skapte litt uro. Det ble også tid til litt triksing og fiksing. Lunding og Diop dro fram fine finter på høyrekanten etter 55 minutter. Sistnevnte dro seg fri og smalt til, men Sandberg reddet det harde skuddet. Det var fotball som hadde gitt Picasso-prisen!

Midtveis ut i omgangen fikk AaFK et mål annullert. Ebiye Moses fant nettmaskene, men var i offside.

Alexander Munksgaard derimot, var ikke i offside etter 72 minutter. Da banket han ballen i krysset etter en overgang. Nevnte Ebiye Moses hadde målgivende.

Kampen endte med 3-1-seier til hjemmelaget.

Aalesund - HamKam 3-1 (2-1)

1-0: David Fällman (6)

1-1: Fredrik Sjølstad (13)

2-1: Kasper Lunding (24)

3-1: Alexander Munksgaard (73)