DSC05965-Enhanced-NR

Første proffkontrakt for Kolve

Eivind Kolve fra Ellingsøya har signert sin første proffkontrakt med Aalesunds Fotballklubb.

Annonse:

Foto: AaFK

- Nok en ung spiller har gjort seg fortjent til profesjonell kontrakt gjennom tålmodig og dedikert arbeid i Sunnmørsmodellen, og det er veldig gledelig, forteller sportssjef Bjørn Erik Melland.

Stortalentet Eivind Kolve har gjort sakene sine godt for Aalesund 2 i PostNord denne sesongen, og nå har han fått en velfortjent påkjennelse gjennom sin første proffkontrakt i klubben.

- Eivind utmerket seg tidlig med noe spesielt på Ellingsøya i barne- og ungdomsfotballen, selv om han i lengre perioder var plaget med belastningsrelaterte utfordringer. Etter at han kom til AaFK i 2020 har kroppen gradvis modnet og tilvendt seg treningen som kreves, og han har de siste par årene trent godt og tatt stadig nye steg. Han har ekstremkvaliteter i driv med ballen, og dette er noe som skal dyrkes videre, sier Melland.

Hovedpersonen selv var godt fornøyd med den nye kontrakten.

- Det er veldig gøy. Jeg har jobbet veldig lenge for det, så jeg er glad for at jeg har fått en slik belønning. Trenerne og fasilitetene her har vært veldig bra og det har vært veldig god tilrettelegging her for at jeg kan bli så god som overhodet mulig. Det er mange fine folk her og jeg koser meg når jeg kommer hit på trening, forteller Kolve. 

Det har blitt noen innhopp allerede for A-laget, og 18-åringen trives med hverdagen i AaFK.

- Det er en hverdag som passer meg veldig godt her. Jeg går på skole fortsatt, men det går veldig fint. Nå bli det mye treninger med A-laget og noen flere innhopp forhåpentligvis der også spille fast for andrelaget. Det tror jeg vil gi meg en fin utvikling videre også, men jeg ønsker å spille meg mer og mer inn på laget, fortsetter han.

- Som spiller er jeg veldig glad i å ha ballen i beina, og jeg er ganske rask både med og uten ballen. Jeg liker å drible og score mål. Som person kan jeg være litt stille med det første, men når jeg blir varm i trøya så kan det bli litt mye kanskje, avslutter Kolve.

 

Annonse fra Obos-ligaen: