- Første omgang var årsbeste

Lars Bohinen så konturene av AaFKs toppnivå under kampen mot Ull/Kisa.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Lars Bohinen fikk se sine elever kjøre over Ull/Kisa i første omgang søndag. Sjefen sjøl var fornøyd med både enkeltmannsprestasjoner og det gutta leverte som lag.

- Jeg synes vi leverer årsbeste i første omgang. Vi skaper målsjanse på målsjanse, både etter godt kollektivt spill og gode individuelle prestasjoner. Jeg er veldig fornøyd med at vi endelig får se konturene av hva toppnivået vårt kan være, sier han etter seieren, og kaller laget sitt overlegent de første 45. Etter pause var ikke AaFK like gode, men totalt sett var seieren mer enn fortjent.

- I andre omgang blir det dessverre sånn at vi lever farligere enn vi hadde trengt å gjøre. Vi mister litt av rytmen i spillet vårt, samt duellkraft og tap av andreballer. Det gjør at Ull/Kisa kommer mer inn i kampen, og vi blir løpende mer etter enn vi gjorde i første omgang. Likevel skaper vi nok mer enn Ull/Kisa totalt sett, også i andre omgang, oppsummerer Lars.

Tre poeng mot Ull/Kisa var selvfølgelig svært viktig for hovedtreneren og hans krigere.

- Disse kampene er ekstremt viktige å vinne. Det er de som skaffer deg opprykk, ikke nødvendigvis de mot Start og Sandefjord, konstaterer han.

Etter at en tredel av serien er ferdigspilt er fasit åtte seire, to uavgjorte og null tap. Med slike tall i bakhodet, hvordan ser så Lars på resten av sesongen?

- Det er vanskelig å re-produsere, men det er selvsagt mulig. Vi er ikke nødt til å tape en kamp i løpet av en sesong, men sannsynligheten er stor for at man på et eller annet tidspunkt gjør det. Det som er viktig nå, er at vi opprettholder trøkket, sulten og kvaliteten på treningene. Det tror jeg at vi gjør, forteller han, og sier videre at måneden vi er inne i kan bli intens.

- Vi har snart alle tilbake i trening. Fredrik kommer tilbake snart. Han er den siste vi venter på. Da skal vi få en treningsuke i forkant av HamKam-kampen som det gnistrer litt av, og så skal vi planlegge de siste 14 dagene i juni - forhåpentligvis med kløkt, for da er det potensielt fem kamper på 14 dager, slår Lars fast.

Annonse fra Eliteserien: