Første hjemmetap på 17 måneder

Foran et fullsatt Color Line måtte sunmmøringene se at Molde reiste hjem med 2-0-seier.

Det er 51 år siden forrige seier over Molde i seriespill og vi må dessverre vente ett år til før vi kan få en ny seier i serien. Det ble også det første tapet på Color Line siden 9. desember i 2020 da Strømsgodset vant 4-1.

Vi produserte flere muligheter etter hvilen, men ingen av dem fant nettmaskene bak Moldes keeper og dermed vant Molde 2-0 etter scoringer av Magnus Wolff Eikrem og Rafik Zekhini.

Tidlig scoring

Molde tok ledelsen etter bare tre minutter. Ballen ble slått inn i AaFKs halvdel og det så ut til at Molde-spilleren Rafik Zekhini sto i offside, men dommeren lot spillet gå videre. Han stusset ballen videre, og Sten Grytebust fikk en fot på ballen, men dessverre havnet den i beina på Magnus Wolff Eikrem, som rolig satte ballen i nesten tomt mål fra langt hold. David Fällman rakk akkurat ikke frem.

Ti minutter senere fikk Molde corner. Birk Risa var høyest inne i feltet og fra seks meter headet han en meter over tverrliggeren.

Kvarteret var gått da AaFK fikk corner. Besim Serbecic gikk opp og headet et par meter over fra åtte meter.

Zekhini ble spilt fri i bakrommet etter 18 minutter og AaFK ropte nok en gang på offside, men spillet gikk videre. Grytebust reddet og ballen gikk i retur til Wolff Eikrem, men nok en gang reddet sisteskansen til vertene.

Ett minutt senere var AaFK på farten og ballen ble slått på tvers av feltet, men Fredrik Haugen var akkurat for sent ute til å få satt foten på ballen.

Ny scoring

Fredrik Haugen slo en flott ball mot Sigurd Haugen 25 minutter ut i omgangen. Haugen gikk opp og headet fra 14 meter, men ballen gikk langt utenfor.

Halve timen var spilt da Petar Golubovic tok et innkast raskt, og han fant Sigurd Haugen som stormet inn i feltet og tok med seg ballen helt til dødlinja. Han slo 45 grader ut, men hælen til en Molde-spiller sto i veien rett foran Fredrik Haugen.

Det gjensto ti minutter da Emil Breivik ble spilt gjennom og han rakk ballen like før Grytebust, men en liggende AaFK-keeper gjorde en strålende jobb og reddet forsøket.

Ett minutt før pause blir det 2-0 til Molde. Ballen blir headet inn til Zakhini som får to forsøk siden Grytebust redder det første og på det andre setter han ballen i mål. Det blir ropt på offside, men målet blir godkjent.

Like etter får samme mann en ny mulighet, men han satte ballen like utenfor stolpen fra ti meter.

AaFK-press

Første skuddforsøket i andre omgang fikk vertene. Alexander Juel Andersen tverrvendte på 20 meter og skjøt, men fikk ikke skikkelig treff og ballen gikk et par meter utenfor.

Seks minutter ut i omgangen fikk AaFK frispark fra 21 meter. Simen Bolkan Nordli ladet høyrefoten og ballen strauk noen få centimeter utenfor nærmeste stolpe.

AaFk fortsatte å presse på og Kristoffer Ødemarksbakken tok med seg ballen forbi flere Molde-spillere etter ti minutter. Han slo inn og fant Juel Andersen, som avsluttet med brystkassa og ballen gikk utenfor.

Bare ett minutt senere avsluttet Magnus Grødem, men fra 17 meter skjøt han langt over.

Ti minutter før slutt prøvde Fredrik Haugen seg fra 17 meter, men ballen gikk på feil side av stolpe. Nær scoring.

Det gjensto fem minutter da fikk AaFK en gedigen mulighet. Serbecic headet ballen inn i feltet og plutselig sto Sigurd Haugen alene, men han fikk ikke skikkelig retning på ballen da han headet mot mål.

AaFK: Grytebust - Juel Andersen (Ammitzböll i 19 min.), Fällman, Serbecic - Määtää (Moe i seks min.), F. Haugen (Solnørdal i seks min.), Canadjija (Bolkan Nordli i 45 min.), Nenass, Golubovic - Ødemarksbakken (Kallevåg i 19 min.), S. Haugen