Før treningskampen: Sogndal – Aalesund

AaFK spiller kamp for første gang siden 11. mars.

Annonse:

Sogndal - Aalesund
Treningskamp, Fosshaugane Campus
Lørdag klokka 12.00
Sendes på smp.no

Det er nesten tre måneder siden tangotrøyene sist var i aksjon. Utbruddet av coronaviruset har satt fotballen på vent, men endelig kan vi igjen se fram til at lærkula skal rulle.

Seriestarten er satt til tirsdag 16. juni. Da møtes erkerivalene Aalesund og Molde for tomme tribuner på Color Line Stadion. Før den tid skal våre gutter teste formen, og det skjer mot OBOS-ligalaget Sogndal lørdag.

Sterk Sogndal-seier

Det er ikke tre måneder siden Eirik Bakkes gutter spilte kamp. Forrige søndag var saftbygdas store helter i aksjon. På Aker stadion i rosenes by ventet Molde, fjorårets gullvinnere i Eliteserien. Sogndal, som for andre år på rad misbrukte muligheten til å ta seg tilbake til det gode selskap, trakk det lengste strået i den kampen. Svartbuksene vant oppgjøret 1-2 etter at begge scoringene kom fra corner. Kristoffer Hoven og Per-Magnus Steiring scoret Sogndals mål, mens tidligere Aalesund-spiss Leke James nettet for Molde.

Sogndal har ikke ligget på latsida den siste tida. To nye spillere er hentet til bygda. Målsniken Endre Kupen, som for noen sesonger siden bøttet inn mål for Florø, er hentet fra Bodø/Glimt. I tillegg er midtbanespilleren Mathias Blårud klar for klubben. Han ankommer fra Strømmen.

Sogndals keeper Mathias Dyngeland bokser ballen i duell med Daníel Leó Grétarsson og Ulrik Fredriksen (t.v.) i kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesund og Sogndal på Color Line Stadion i 2018. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sogndals keeper Mathias Dyngeland bokser ballen i duell med Daníel Leó Grétarsson og Ulrik Fredriksen (t.v.) i kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesund og Sogndal på Color Line Stadion i 2018. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hva med AaFK?

Lars Bohinen har tidligere uttalt at han var fornøyd med spillernes form etter at de returnerte fra flere uker med egentrening. Aalesund-spillerne har brukt den siste tida godt, og nå skal det bli verdifullt med en treningskamp. Det er tross alt lenge siden sist, og seriestarten er ikke mange dagene unna.

Litt endringer i stallen har det også vært. Sondre Brunstad Fet er lånt ut til Bodø/Glimt ut sesongen. Nordlendingene har opsjon på kjøp. Samme dag som Sondre ble klar for utlån, signerte Spissen Sigurd Haugen for AaFK. Den 22 år gamle måljegeren er en kjent spiller for dem som følger norsk fotball. Spissen kommer fra belgiske Union Saint-Gilloise, og har en fortid i Odd og Sogndal. Se ikke bort ifra at han er mer enn lysten på å senke gamle lagkamerater på Fosshaugane!

Fyldig dekning

Treningskampen mot Sogndal går som kjent for tomme tribuner, og heller ikke journalister har tilgang til arenaen. Sunnmørsposten i samarbeid med Sogn Avis plasserer derimot kamera på stadion og streamer oppgjøret bak betalingsmur.

Før kampen kan du få med deg TangoPod Live med Jonatan Arvidsen-Osvik og Sven Giske direkte på Facebook. De to karene får med seg en AaFK-spiller som gjest, så her er det bare å glede seg. I etterkant av oppgjøret sørger duoen for referat og intervjuer i våre kanaler.

Kampen kan du se her.

Ønsker du å få tilgang på kampene, kan du bestille abonnement på Sunnmørsposten (enten digitalt eller komplett) her.

Smp pluss er allerede inkludert for papirabonnenter.

Annonse fra Obos-ligaen: