Før kampen: Ull/Kisa - Aalesund

Ny seier på bortebane?

Annonse:

Ullensaker/Kisa - Aalesund
Søndag 2. september kl. 15.00
Jessheim stadion

Foto: Srdan Mudrinic

Gutta tar med seg selvtillit fra onsdagens strålende seier mot Jerv. Det trengs når laget tar turen til Jessheim for kamp mot en vrien motstander. Ull/Kisa har ord på seg for å være et godt lag, og var før sesongen tippet å kjempe i toppen. I skrivende stund befinner gultrøyene seg på plassen bak den siste kvalifiseringsplassen med 31 poeng på 21 kamper.

Vi måtte kjempe hardt for å slå dem på Color Line Stadion i vårsesongen. Laget ledet 1-2 til pause, men tangotrøyene snudde kampen til 3-2 i andre omgang etter scoringer av Holmbert og Pape.

Ull/Kisa står med to tap på sine tre siste kamper, først ble det 5-3-tap borte mot Notodden, før Strømmen slo dem 3-2. I mellomtiden ble det 3-2-seier hjemme mot Levanger. Som vi ser av disse resultatene er det ofte målrikt når Ull/Kisa er i aksjon. På 21 kamper er målforskjellen 45-36. Kun Aalesund og Viking (46) har funnet nettmaskene flere ganger denne sesongen. Defensivt ser det verre ut, da kun tre lag har sluppet inn flere.

Ull/Kisa har målfarlig spillere det er verdt å være obs på. Kristoffer Normann Hansen har 11 mål, Nicolay Solberg ti og Ole Andreas Nesset åtte. Det matcher nesten AaFKs angripere. Holmbert har laget 15, Torbjørn ti. Pape Habib Gueye står med fem.

I forrige seriekamp ble det som nevnt tap for Ull/Kisa, som gikk ut i 4-3-3:

Hagerup - Kaland, Garnås, Sundli, Walstad - Kitolano, Aas, Torp - Salvesen, Trøen, Hansen.

I den kampen manglet viktige Nicolay Solberg og Ole Andreas Nesset. Solberg er skadet, og det spekuleres i at han kan være ute resten av sesongen. Nesset har slitt med strekk, og det er estimert at han snart skal være tilbake. Laget har samtidig forsterket angrepet med Lars-Jørgen Salvesen fra Start. 22-åringen står med to mål på like mange kamper for sin nye klubb.

Aalesund kommer fra dager som kan beskrives som en tur med berg- og dalbane. Nest-Sotra sjokkerte med 0-1-seier på Color Line Stadion i en match tangotrøyene var lite effektive. Mot Jerv i Grimstad bare dager senere var det hele snudd for et effektivt AaFK-lag som vant 0-3.

Til søndagens tøffe oppgjør på Jessheim er Daniel Gretarsson, Robert Sandnes og Jernade Meade fremdeles ute med skader. Oddbjørn Lie er tvilsom på grunn av strekk, mens Kaj Ramsteijn onsdag fikk sitt fjerde gule kort denne sesongen. Dermed må han stå over mot Ull/Kisa.

Øvrige kamper denne runden:

Tromsdalen - Sandnes Ulf
Viking - Levanger
Mjøndalen - Notodden
HamKam - Åsane
Jerv - Florø
Kongsvinger - Sogndal
Nest-Sotra - Strømmen

På aafk.no holder vi deg som vanlig oppdatert på det siste om AaFK i dagene før kamp. Intervjuer med trenere og spillere kommer.

Annonse fra Obos-ligaen: