Før kampen: Tromsdalen - Aalesund

Reiser til nord for å møte seriens nest beste hjemmelag.

Annonse:

Tromsdalen - Aalesund
TUIL Arena
Søndag 19. august kl. 18.00

Foto: Srdan Mudrinic.

Navnet Tromsdalen kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på AaFK-supporterne, og det er det en god grunn til, nemlig det forsmedelige tapet i kvalifiseringen til 1. divisjon høsten 1999.

Kamptråd, Speakers Corner.
Kampreferat, motsatt oppgjør.

TUIL har gjort sakene sine meget bra denne sesongen, og er litt overraskende oppe og spiser kirsebær med de store gutta i divisjonen. Før kampen mot Aalesund finner vi Gaute Helstrups mannskap på en femteplass med 31 poeng. Laget har kun to tap på sine ti siste kamper, og på hjemmebane har de seks strake trepoengere. Vi må faktisk helt tilbake til 16. mai for å finne forrige hjemmetap - 1-2 for Levanger.

Søndag inviterer Tromsdalen til festaften på egen arena med gratis inngang. Laget er sultne på å slå kloa i serieleder AaFK og er nok gira på å revansjere 4-0-tapet fra Color Line Stadion tidligere denne sesongen. I den kampen ga de mørkeblå oss kamp til tross for relativt stygge sifre for nordlendingene.

AaFK kunne juble for 4-0-seier over Tromsdalen i vår. Foto: Srdan Mudrinic.
AaFK kunne juble for 4-0-seier over Tromsdalen i vår. Foto: Srdan Mudrinic.

Vi møter et lag som i forrige serierunde slo Levanger 1-2 på bortebane. Da stilte Helstrups med følgende elleve i 4-4-2:

Berntzen - Pedersen, Jenssen, Hay, H. Lysvoll - Kjæve, Johnsen, Karlsen, Abelsen - V. Lysvoll, Ahamed

Laget som tapte 4-0 for AaFK i vår var nesten identisk:

Berntzen - Pedersen, Jenssen, Dioury, Matland - Løvland, Johnsen, Karlsen, Abelsen - V. Lysvoll, Ahamed

I likhet med Tromsdalen er også Aalesund i form. Lars Bohinens mannskap har sju kamper uten tap og er i tillegg et sterkt bortelag med 6-1-1 på fremmed gress. I forrige kamp, på bortebane, ble Florø nedsablet med 1-4.

Både Tromsdalen og Aalesund har gjort endringer i stallen i dette overgangsvinduet.

For hjemmelaget er dette status:

INN: August Mikkelsen (lån fra Tromsø ut sesongen), Henrik Johnsgård (lån fra Tromsø ut sesongen).

UT: Elias Skogvoll (Mjølner), Simon Laugsand (Sortland), Jo Nymo Matland (Brattvåg).

For AaFK er dette status:

INN: Niklas Castro (Kongsvinger IL, slutter seg til klubben fra 1. januar 2019), Jonas Grønner (SK Brann), Ståle Steen Sæthre (Nest-Sotra), Nikola Tkalčić (hentet på lån fra Sarpsborg 08 ut sesongen), Jens Petter Hauge (hentet på lån fra Bodø/Glimt ut sesongen).

UT: Emil Solnørdal (SalMar Akademiet, Rosenborg), Anders Myking Waagan (kontrakt avsluttet), Sonni Nattestad (låneavtalen med Molde avsluttet), Mikkel Kirkeskov (permanent overgang til polske Piast Gliwice), Valmir Berisha (forlenget låneavtalen med Fjölnir, Island ut sesongen), Bjørn Helge Riise (kontrakt avsluttet).

Øvrige kamper denne helga:

Sogndal - Florø
Viking - Strømmen
Jerv - Sandnes Ulf
Nest-Sotra - HamKam
Ull/Kisa - Levanger
Kongsvinger - Notodden

Tirsdag spilles Mjøndalen - Åsane

På aafk.no holder vi deg som vanlig oppdatert på det siste om AaFK i dagene før kamp. Intervjuer med trenere og spillere kommer.

Annonse fra Obos-ligaen: