FØR KAMPEN: Lillestrøm - AaFK

På mandag reiser gutta til Lillestrøm for å sikre sin første seier siden slutten av juni.

Det bøtter ned utenfor stadion. Høsten har satt sine spor, og vi nærmer oss vinter og sesongslutt.

Denne helgen er en veldig spesiell en for Aalesunds FKs del. Det er femten år siden gutta rykket opp i topp divisjonen i norsk fotball for første gang.

Det er trangt om billettene for seriespill i Eliteserien 2018, og nok en gang kan denne helgen bli spesiell for de oransje og blå når de gjester Åråsen Stadion.

Gutta ligger for øyeblikket på en direkte nedrykksplass, og står med fattige 26 poeng.

På de siste fem kampene har det blitt et poeng, som kom i grevens tid fire minutter på overtid mot Kristiansund BK sist helg.

Det er også tett i plassene rundt AaFK, og alt kan skje.

På aller siste plass finner vi Viking med 18 poeng. På kvalifiseringsplass foran med 28 poeng ligger Tromsø. Over på sikker grunn, med 28 poeng og bedre målforskjell finner vi Sogndal.

Skulle AaFK vinne sin kamp mot Lillestrøm (som forøvrig ligger med 31 poeng på en 11.plass) mens Sogndal og Tromsø taper sine kamper vil gutta havne på sikker plass igjen etter mandagens oppgjør.

Sogndal møter fjerdeplass Strømsgodset på søndag. Drammenslaget kjemper om medalje, så det vil bli tøft for de hvite og sorte fra Fosshaugane Campus.

Et veldig interessant oppgjør er bunnkampen der Viking møter Tromsø. Skulle Viking vinne kampen rykker de opp til 21 poeng, men vil fortsatt ligge sist på tabellen. Ingen lett oppgave for to hardtpressede klubber.

Det blir heller ikke enkelt for AaFK på Åråsen, for i Lillestrøm har AaFK ikke vunnet, hvertfall ikke de siste 15 årene.

Siden 2002 har Lillestrøm vunnet seks kamper, mens syv har endt med poengdeling i Lillestrøm.

Totalt på de 27 oppgjørene mellom lagene har AaFK vunnet 9 kamper, Lillestrøm to mens det har endt uavgjort hele 10 ganger.

Det er heller ikke mye som skiller lagene foran mål.

Lillestrøm står med 35 mål mot AaFK, mens de oransje og blå har nettet hele 36 ganger, så det er nok ventet en tett og spennende kamp mandag.

Sorgen skal man heller ikke ta på forhånd, og statistikk er historie. Alle sunnmøringer kan trøste seg med at sist lagene møttes i årets sesong ble det 3 poeng i sekken for AaFK.

Det tok ikke mer enn 5 minutter før gutta tok ledelsen etter mål av Daniel Gretarsson. Rett før pause var det innlånte Lars Veldwijk (nå FC Groeningen) som satt ballen i nota.

Tre minutter inn i andre omgang fikk AaFKs toppscorer Mustafa Abdellaoue æren av å sette inn guttas tredje for dagen. Det endte 3-1 til AaFK.

Kampen mot Lillestrøm SK spilles på Åråsen mandag 30. oktober klokken 19:00. Du kan se kampen direkte på MAX eller Eurosport Player.

Er du i Lillestrøm eller Oslo-området og vil ta turen til Åråsen for å heie frem gutta til årets viktigste seier kan du bestille billetter ved å trykke her!