Før kampen: KFUM Oslo - Aalesund

Bortekamp i hovedstaden mot et hjemmelag som har imponert.

Annonse:

KFUM Oslo - Aalesund
OBOS-ligaen, 14. runde
KFUM-Arena søndag kl. 18.00


Foto: Bildbyrån

Nå har vi ventet lenge nok. Endelig skal Sunnmøre stolthet igjen i aksjon i OBOS-ligaen, tre uker etter 3-1-seieren mot Sandnes Ulf på Color Line Stadion. Søndag møter vi KFUM Oslo, et nyopprykket lag som virkelig har bitt godt fra seg så langt i sesongen. Laget er nummer fem, og innehar dermed en av de fire plassene som gir kvalifiseringsspill til Eliteserien. I tillegg er trener Jørgen Isnes sine gutter klare for kvartfinale i cupen, hvor motstander er Odd.

Kameratene fra KFUM har allerede begynt å gire seg opp før møtet med Aalesund, og det snakkes om folkefest og publikumsrekord i forkant av møtet med tangotrøyene. Nevnte Isnes er offensiv før møtet med AaFK. 

- Det handler om å gripe anledningen når vi får to topplag på besøk de neste par ukene. Vi skal gå offensivt til verks, og har jobbet godt de siste dagene. Det ser lyst ut, mener treneren.

Først er det Aalesund som kommer på besøk, før KFUM Oslo runden etter er verter når Raufoss stiller på motsatt halvdel.

KFUM Oslo har vunnet fem av sine seks hjemmekamper i serien denne våren, blant annet med kalassifre mot Jerv:

KFUM Oslo - Start 1-2
KFUM Oslo - Nest-Sotra 2-1
KFUM Oslo - Jerv 5-0
KFUM Oslo - Strømmen 1-0
KFUM Oslo - Notodden 4-1
KFUM Oslo - HamKam 2-0

I cupen har laget spilt kun én kamp på egen grunn. Da ble Tromsdalen slått 2-1.

KFUM Oslo er et av lagene i OBOS-ligaen som virkelig vet hvor målet står. 26 scoringer på 13 kamper er fasit for det nyopprykkede laget, ett mer enn Aalesund. Lars Olden Larsen og Moses Dramwi Mawa har vært betydelige bidragsytere til nettsuset med åtte mål hver. I tillegg har laget den gode kapteinen Stian Sortevik, som har slått fire målgivende pasninger i serien hittil. 31-åringen kom til KFUM Oslo før 2015-sesongen etter et opphold i Stabæk. Alle de tre nevnte spillerne har levert gode kamper denne sesongen, og ligger helt i toppen av NTBs spillerbørs. Den toppes for øvrig av AaFKs Niklas Castro. Mot KFUM må Niklas stå over. Han har nemlig pådratt seg fire gule kort, og er først tilbake mot Nest-Sotra 28. juli. 

Aalesund møter søndag et lag som stort sett går ut i 4-2-3-1, både borte og hjemme. I forrige serierunde tapte de 4-2 mot Trond Fredriksens Ull/Kisa, og stilte slik:

Skjærstein - Dodou Gaye, Troudart, Hammer, Brix - Sørås (Agouda 66.), Rasch - Kastrati (Olden Larsen 46.), Sortevik, Øby (Holm 77.) - Mawa

Et par navn de fleste drar kjensel på, ser vi. Kristian Brix har en fortid i Vålerenga, Bodø/Glimt og Sandefjord. I tillegg har Jørgen Hammer erfaring fra større klubber. Hammer har vært innom både Stabæk og Start. Kastrati er også et navn å stoppe opp ved. Fisnik Kastrati er bror til Flamur, Kristiansund-spilleren som i en kort periode i 2016 var Aalesund-spiller.

Aalesund-spillerne er fulle av selvtillit etter en god vår, men er skjerpede, fokuserte og sultne. I intervju med aafk.no har blant andre brødrene Andreas og Oddbjørn Lie vært klare på at spillerne tar én kamp om gangen, noe trener Lars Bohinen også har gjentatt flere ganger. Alle motstandere i OBOS-ligaen skal tas på alvor, og uten 100 prosent innsats fra hver enkelt kan laget havne i trøbbel. KFUM Oslo vil garantert gi AaFK kamp søndag.

-  Det er et lag man absolutt skal passe seg for, men samtidig vet vi at vi er et veldig godt lag selv også. Er vi opp mot vårt beste, så blir det AaFK-seier, sa Oddbjørn Lie til TangoPod for noen dager siden.

«Oddi» og lagkameratene har imponert stort hittil i 2019, og har i serien ti seire, to uavgjorte og ett tap. I tillegg er tangotrøyene videre til kvartfinalen i cupen etter å ha slått ut både Molde og Rosenborg. Laget hadde et arbeidsuhell da de tapte borte mot Raufoss mellom de to cupkampene, men hadde få problemer med å slå Sandnes Ulf i den siste seriekampen før hvilen. På bortebane har Lars Bohinens menn 4-2-1:

Start - Aalesund 0-1
Sandefjord - Aalesund 1-1
Notodden - Aalesund 0-1
Strømmen - Aalesund 1-2
Jerv - Aalesund 0-0
HamKam - Aalesund 1-2
Raufoss - Aalesund 2-1

Relativt målfattig, som vi ser, og i de fleste av kampene har AaFK trukket det lengste strået - med unntak av i den forrige kampen borte mot Raufoss. Vi tar med at AaFK også har spilt bortekamp i cupen, mot Rosenborg på Lerkendal. Den dramatiske cupmatchen endte 1-1, et resultat som også sto seg etter ekstraomganger. I straffesparkkonkurransen var det tangotrøyene som kunne juble. Mot KFUM Oslo blir det verken spilt ekstraomganger eller avholdt straffesparkkonkurranse, så her må jobben gjøres i ordinær tid.

Vi kommer tilbake med mer informasjon fra AaFK-leiren når kampen nærmer seg.

K P
13 Åsane 4 4
14 Raufoss 5 4
15 Aalesund 5 4
16 Start 5 2
Dette er de øvrige kampene i den fjortende runden av OBOS-ligaen 2019:

Nest-Sotra - Notodden
Sandnes Ulf - Ull/Kisa
Sogndal - Tromsdalen
Strømmen - Skeid
Raufoss - Jerv
Start - HamKam
Sandefjord - Kongsvinger

Annonse fra Obos-ligaen: