NTB_cEwNt5ZJ5W8 (2)

Før kampen: Brann - Aalesund

Den 19. serierunden er like om hjørnet og det er duket for en spennende og viktig bortekamp. Byen er Bergen og laget er Brann.

Annonse:

Foto: NTB

Vi har tatt en prat med hovedtrener Christian Johnsen og her er litt av hans tanker i forkant av kampen i Bergen.

Aalesunds Fotballklubb reiser til Bergen for å møte et lag som er høyt oppe etter å ha slått FC Arouca og gått videre til play-off i Conference League tidligere i uken.

Selv kommer vi fra et tap mot HamKam sist helg. Hvordan tror du dette påvirker inngangen til kampen?

- Brann på sin hjemmebane, på gress, er alltid tøff motstand, uansett hvordan en har spilt i kampene før oppgjøret. Vi er uansett mest opptatt av oss selv og vår egen prestasjon. I denne kampen skal vi klare å komme ut med mere energi enn det vi hadde mot HamKam, for vi følte vi mangla litt av det mot de.

 

Hvordan har treningsuka vært for dere inn mot kampen?

- Vi har trent på Siffen, i Spjelkavika og ute på Giske denne uka, og vi har fått noen virkelig gode økter på gress, noe som helt klart er bra å ta med seg inn mot en kamp på Brann Stadion. Når vi går på banen i Bergen på søndag, skal vi være godt forberedt på det Brann har å komme med.

 

Hvert år arrangeres Jugendfest på Color Line Stadion, noe som betyr at laget må trene en ukes tid på andre baner i regionen vår. Hvordan påvirker dette dere i kampforberedelsene?

- Et slikt avbrekk fra den vanlige treningshverdagen håndterer vi bra. Det kan være positivt med noe som bryter med rutinene. Vi er veldig glade for at vi har blitt tatt godt i mot ute i klubbene vi har trent hos denne uken. Gressmatene har vært gode og det er sunt og bra å få komme oss litt ut til klubbene i regionen vår.

 

Det har blitt snakket mye om Johnsens knallharde treningsregime. En skulle kanskje tro at en tøffere treningshverdag også betyr mere slitasje og flere skader, men er det riktig å si at vi har hatt færre skader den siste tiden og at du nå har tilnærmet hele troppen til disposisjon?

- Vi har hatt litt utfordringer med sykdom denne uken, men dette har ikke vært noe alvorlig. Den endelige opptellingen av hvem som er kampklare og er klare for å levere mot Brann, tar vi på søndag. Når det gjelder skader, er vi klare alle mann, bortsett fra langtidsskade og Moctar som fikk en trøkk under kamp for en tid tilbake. Gutta tåler treningshverdagen og står godt i den.

 

Vi har møtt Brann flere ganger tidligere i år, både i serie, cup og i treningskamp. Du va jo ikke trener i klubben da, men er det likevel noe fra de kampene du tar med deg inn i dette oppgjøret?

- Brann spiller sitt spill og er veldig gode når de får gå hardt ut og finne flyten i sin spillestil. Selv må vi ha god forflytningsevne i denne kampen og være i stand til å bryte ned deres spill. I tillegg til dette er det viktig at vi tør å spille vårt spill og faktisk gå utpå der og skape problemer for Brann. Skal du slå et godt lag på bortebane må du evne og tørre å utfordre motstanderen. Det skal vi gjøre vårt ytterste for å få til i Bergen

 

Vi ønsker gutta lykke til i Bergen og vi oppfordrer alle som har anledning til å ta turen til Brann Stadion. Stolt, oransje og blå!

Heia Aal´sund!

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: