NTB_FVZh4gvu_TU

Før kampen: Bodø/Glimt - Aalesunds FK

Det er duket for en kamp med store kontraster på Aspmyra. De gulkledde kan ta seriegullet i kveld, og vi kjemper mot nedrykkspøkelset. Kun seier er godt nok for Tangotrøyene.

Annonse:

Foto: NTB

 

Kampen mot Sandefjord ble alt annet enn hva vi så for oss. Etter en omgang der vi burde ha ledet endte vi opp med en totalkollaps etter pause. En kan lete etter unnskyldninger, men vi må bare legge oss langflate. Oppturen denne kvelden var å se supporterne stå igjen lenge etter kampen var avblåst og synge "Ål'sund til vi dør!". Dette gjør inntrykk!

 

Bodø/Glimt kan bli seriemestere i kveld, men vi har selvfølgelig lyst til å være festbrems. Sesongen har vært beintøff for AaFK, men vi spiller til dommeren har blåst av i siste kamp og med seier i kveld er der fortsatt teoretiske muligheter for plass i Eliteserien 2024. Det ser mørkt ut, men håpet er der til all teori og praksis sier at det er null sjanse for annet enn OBOS neste sesong. 

 

En skulle tro at Aspmyra er en stadion der vi, som de fleste andre, virkelig mistrives. Tallene viser faktisk stikk motsatt. På de siste 9 seriekampene så har Glimt gått seirende av banen kun 4 ganger. Vi har vunnet 3 ganger der oppe, senest i 2016, da Oddbjørn Lie sikra oss en 1-0-seier.

Det er også lett å se seg blind på at Glimt kun har ett hjemmetap i serien, men det er verdt å legge merke til at det samme gjaldt for Tromsø, før vi tok 3 poeng på deres hjemmebane. Og helgens motstander har tatt 50% av poengene sine på Aspmyra, (32 poeng hjemme, og 32 poeng borte) så langt. Det er ingen tvil om at det er det offensive som er de helgules styrke. For selv om de har scoret 16 flere enn Molde, som er nummer fem på tabellen, så har de sluppet inn flere mål enn Strømsgodset, som ligger som nummer 8.

Glims toppscorere så langt: 23 mål: A. Pellegrino 15 mål: F. Moumbagna 9 mål: A. Grønbæk 6 mål: U. Saltnes

Siste 5 seriekamper:

Stabæk - Glimt: 0-4

Glimt - LSK: 3-1

Glimt - Sandefjord: 4-3

Molde - Glimt: 1-3

Glimt - Strømsgodset: 2-0

Kampstart i ettermiddag er som vanlig kl 17:00. 

Vi vil takke alle dere supporterne som har reist land og strand rundt med et hjerte som banker for klubben. Dere har lagt ned en viktig jobb på bortefeltene. Dette betyr mye for mange! Vi håper å se så mange som mulig av dere også i Bodø.

Heia Aal´sund!!

Annonse fra Obos-ligaen: