Før kampen: Aalesund - Ull/Kisa

Tilbake på vinnersporet?

Annonse:

Etter to strake tap er alle med oransje hjerte lystne på tre poeng. Da må søndagens motstander fra Akershus beseires.

I logoen til Ullensaker/Kisa legger man fort merke til årstallet 1894. 16. desember dette året så Ullensaker/Kisa Idrettslag dagens lys, dog under navnet Ullensaker Skiklubb. I 1907, mens Ålesund ennå bygges opp igjen etter bybrannen, opprettes fotballklubben i idrettslaget. Klubben legges ned etter noen år og får en arvtaker i 1916. Det er likevel ikke før i 1947, over 50 år etter stiftelsen av Ullensaker Skiklubb, at et fotballag kaller seg Ullensaker/Kisa. I mange år roter Jessheim-klubben rundt i de lavere divisjoner. Helt til en svært rutinert ringrev gjør sitt inntog.

Med Arne Erlandsen bak roret vinner de gule og grønne 2. divisjon avdeling 1. Opprykket blir sikret i siste serierunde med 4-1 over Trondheims-klubben Tiller. Året etter debuterer Ull/Kisa i vår nest øverste divisjon, og det gjør de ikke ubemerket. Seier i første kamp mot Notodden og hederlige tap i siste kvalifiseringsrunde til daværende Tippeligaen er mer enn godkjent for Erlandsens menn, som den dag i dag er et av lagene å regne med i 1. divisjon.

Sju år senere er Arne Erlandsen å finne i klubben hele Norge forbinder ham med, Lillestrøm. Ull/Kisa trenes av velkjente Vegard Skogheim, mest kjent som profil på Hamarkameratene på 90-tallet. "Skogen" plukket også opp 13 A-landskamper og fikk et kort opphold i tyske Werder Bremen. Han har ledet Ull/Kisa siden 2015, og denne sesongen snuser laget per dags dato på opprykksplassene. Det er kun ett poeng som skiller toer Viking og Ull/Kisa.

Laget fra Jessheim har i likhet med Aalesund spilt 11 kamper. Fasit så langt er fem seire, tre uavgjorte og tre tap. På bortebane står laget med 2-2-1. Både Nest-Sotra og Mjøndalen har blitt slått på fremmed gress av laget som innehar plass nummer fem på tabellen.

K P
12 Ranheim TF 6 6
13 Sandnes Ulf 6 6
14 Aalesund 6 5
15 Åsane 5 4
Ull/Kisa er et lag bestående av mange relativt ukjente navn. Likevel er det noen som stikker seg ut for den menige hop. Forsvarsspiller Morten Sundli har fortid i Mjøndalen og er en solid stopper som ankom før denne sesongen. Midtbanetalentet Eric Kitolano er også et navn mange kjenner. 20-åringen har en fortid i Odd og Notodden, og er en av flere talentfulle Kitolano-brødre i norsk fotball. For AaFK-fansen er nok Kristoffer Normann Hansen den mest kjente spilleren. Han var med Aalesund til Spania før sesongstart, men bekjentskapet endte ikke med kontrakt. Normann Hansen har åpnet sesongen sterkt med fem mål på elleve kamper. Det er dog Nicolay Solberg og Ole Andreas Nesset som står med flest nettkjenninger. Begge har scoret seks ganger denne sesongen. Totalt står laget med 22 mål på 11 kamper.

Hjemmelaget AaFK er inne i en periode der ting går trått. Forrige hjemmekamp endte med 1-2-tap for HamKam. Mot Nest-Sotra for snart en uke siden ble det et nytt tap etter at hjemmelagets Ståle Sæthre stanget inn kampens eneste mål. Aalesund står med kun én seier på de fire siste. Det ble seier borte mot Viking, men i runden før der igjen ble det 2-2 og poengdeling på Color Line Stadion mot Strømmen. Tangotrøyene har slitt med skader på sentrale spillere. Daniel Gretarsson kan ikke forventes å være klar riktig ennå. Det samme gjelder Bjørn Helge Riise. Jernade Meade er langtidsskadet. Heldigvis ser det vesentlig bedre ut for Torbjørn Agdestein og Aron Thrandarson. Begge er sentrale brikker i hjemmelagets offensive spill.

Torbjørn Agdestein ble hentet til AaFK i forkant av denne sesongen. Han har gjort sine saker meget bra. I giftig tospann med Holmbert Fridjonsson står den imøtekommende lysluggen fra Stord med seks mål på sju kamper. Aron Thrandarson har to mål og to målgivende på ni kamper. Søndag får vi fasiten på om Agdestein og Thrandarson igjen er å se i kamptroppen. Innen den tid går "Åpen Stadion" av stabelen på Color Line Stadion, en fin oppvarming til kampen dagen etter.

Vel møtt til stadion begge dagene!

Øvrige kamper denne runden:

Sogndal - Viking (lørdag)
Kongsvinger - Levanger
Tromsdalen - Åsane
Jerv - Nest-Sotra
Mjøndalen - HamKam
Notodden - Sandnes Ulf
Florø - Strømmen

Annonse fra Obos-ligaen: