Før kampen: Aalesund - Åsane

Søndag får vi besøk fra Bergen på Color Line Stadion.

Annonse:

AALESUND - ÅSANE
SØNDAG 5. AUGUST KL. 18.00
Billetter kjøper du her.

Foto: Marius Simensen (msfoto.no)

Vårsesongens borteoppgjør mot Åsane var litt av en affære. Bergenserne tok ledelsen ved Dennis Antwi etter 36 minutter. Et tilbakespill mot Andreas Lie, som burvokteren uheldigvis klarerte i Antwi, gjorde at Åsane-spilleren fikk med seg ballen med kun det åpne målet foran seg. Ved mållinja stoppet spissen opp, la seg ned og trillet ballen over streken med hodet. Manøveren vekket sterke reaksjoner blant AaFK-spillerne.

Kampen blir heldigvis også husket for Torbjørn Agdesteins målshow. Lysluggen var meget god i denne kampen, og satte tre baller bak hjemmelagets keeper Borger Thomas. AaFK vant kampen 2-3 foran 736 tilskuere, deriblant Jonas Grønner, som noe senere signerte for oss. 

Åsane kommer til Ålesund med to strake seire. Først slo de Notodden 1-0 hjemme, før de uka senere beseiret Levanger 1-2 borte. Laget ligger som nummer ni på OBOS-ligatabellen med 22 poeng på 17 kamper. På bortebane har laget to seire, to uavgjorte og fire tap. Hjemmelaget AaFK er serieledere og kommer fra 1-1 borte mot Notodden, en match vi måtte spille ti mot elleve i 80 minutter etter Ståle Steen Sæthres røde kort. Han står dermed over søndagens oppgjør, og erstattes etter alt å dømme av Jonas Grønner.

Tangotrøyene har 36 poeng på 16 kamper og står med fem kamper uten tap. På eget kunstgress er det blitt tre strake seire med pene 10-2 i målforskjell etter trepoengere mot Ull/Kisa, Notodden og Sandnes Ulf. Trener Lars Bohinen har skrytt av lagets prestasjoner i de to siste kampene etter sommerpausen, hvor blant annet angrepsspillet i kampen mot Sandnes Ulf tidvis var en fryd å se på.

K P
1 Aalesund 0 0
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0
I sommervinduet har AaFK signert fire spillere. Nikolas Castro blir Aalesund-spiller ved nyttår, da kontrakten med Kongsvinger går ut. Midtstopperne Jonas Grønner og Ståle Steen Sæthre har unnagjort sine debuter, mens vingbacken Nikola Tkalčić er hentet fra Sarpsborg 08 på lån og venter på å ikle seg oransje. Han trente med laget for første gang denne uka, og er en spennende tilvekst med bakgrunn i IFK Norrköping.

I Åsane er ingen nye fjes å se. Håkon Lorentzen har forlenget sitt låneopphold og unggutten August Selnes har skrevet proffkontrakt, men bortsett fra det er det en uendret Åsane-stall som skal kjempe for poengene i OBOS-ligaen.

Åsane-laget som slo Levanger på bortebane i forrige runde gikk ut i 4-4-2 med følgende elleve:

Thomas - Bjørshol, Bruun-Hansen, Solli, Hestetun - Hagos, Kristoffersen, Lassen, Hammersland - Lorentzen, Huseklepp.

Mot AaFK i mai var formasjonen 3-4-1-2, da med følgende fra start:

Thomas - Solli, Bruun-Hansen, Ueland - Hammersland, Ogungbaro, Kristoffersen, Harris - Huseklepp, Antwi.

Borte mot Sandnes Ulf før sommerpausen stilte laget i 3-4-3, så her er rom for variasjon hos trener Mons Ivar Mjelde.

Øvrige kamper denne helga:

Mjøndalen - Strømmen
Viking - Nest-Sotra
Tromsdalen - Notodden
Ull/Kisa - Florø
Jerv - HamKam
Sogndal - Levanger

Tirsdag spilles Kongsvinger - Sandnes Ulf.

På aafk.no holder vi deg som vanlig oppdatert på det siste om AaFK i dagene før kamp. Intervjuer med trenere og spillere kommer.

Annonse fra Eliteserien: