FØR KAMPEN: AaFK - Vålerenga IF

Fredag 12. mai kommer Vålerenga Fotball på besøk til Ålesund og Color Line Stadion for 8. runde av Eliteserien 2017.

Annonse:

AaFK er inne i en god periode for øyeblikket og har ikke tapt en kamp siden første hjemmekamp for sesongen mot Sarpsborg 08. 

AaFK har spilt syv kamper denne sesongen og står med hele 11 poeng på de siste fem. To sterke uavgjort-resultat borte, to hjemmeseire og en historisk borteseier mot Molde FK sist helg utgjør den fine formen gutta er inni. 

Allerede på fredag er det duket for et ny krig om 3 poeng på Color Line Stadion når Vålerenga Fotball kommer på besøk. 

KJØP BILLETT TIL KAMPEN MOT VÅLERENGA FOTBALL HER 

Det har alltid vært en flott ramme rundt kampene når Vålerenga kommer på visit til kystbyen. Klanen stiller alltid mannsterke, og det er ventet mye hjemmefans til denne kampen. Fra klokken 17:00 stiller vi med det nye konseptet FanZone, mens vi har invitert russen på kamp for bare 50,- pr billett. 


I år har AaFK vært 10 år sammenhengende i toppserien. Ser vi på statistikken mot Vålerenga siden 2007 har det vært jevne kamper mellom lagene, men på hjemmebane er AaFK sterkest. 

Vålerenga har ikke vunnet på Color Line Stadion de siste 10 årene. AaFK står med hele åtte seire og to uavgjort-resultater på hjemmebane siden 2007. 

På Vålerengas hjemmebane står de med seks seire. På samme plan som i Ålesund har to kamper endt med poengdeling i hovedstaden, men AaFK står også med to seire på Ullevaal Stadion. 

Fredrik Carlsen i 2-2 kampen mot Vålerenga i 2016. Foto: Marius Simensen
Fredrik Carlsen i 2-2 kampen mot Vålerenga i 2016. Foto: Marius Simensen

Da Vålerenga gjestet Color Line Stadion i fjor endte med 2-2 mellom lagene. AaFK vant sin bortekamp i Oslo 0-1. 

Les mer om innbyrdes oppgjør her

Selv om AaFK står med flest seire de siste 10 årene har det vært jevnt foran mål. AaFK står med 25 fulltreffere, mens Vålerenga har 22 mål. 19 av AaFKs 25 mål mot Vålerenga IF har kommet på hjemmebane. Vålerenga har på sin side scoret 7 mål i Ålesund. 

I fjor endte Vålerenga på 10. plass i serien med 38 poeng, på plassen bak AaFK på niende. De sto med 5 seire på bortebane, syv tap og tre uavgjort. Det ble også jevnt i mål scoret. Vålerenga hadde 41 fulltreffere i fjor mens AaFK hadde 46. mål. Vålerenga slapp inn 12 mål mindre enn AaFK. 

Tabell ved sesongslutt 2016. Kilde: fotball.no

Hittil i sesongen ligger Vålerenga IF på en 12. plass etter syv kamper. De står med to seire, én uavgjort og fire tap så langt. tre tap, uavgjort og seier utgjør Vålerengas formkurve de siste fem kampene. AaFK på sin side står med tre seire og to uavgjort.

I følge VG-lupen har Vålerenga IF blitt tippet på 4. plass i årets Eliteserie. 

Edwin smeller inn 1-0 scoringen mot VIF i fjor. Foto: NTB Scanpix
Edwin smeller inn 1-0 scoringen mot VIF i fjor. Foto: NTB Scanpix

Les mer om Vålerenga i VG-lupen her

De har mistet en god del spillere før sesongen, og har ikke hentet inn de største forsterkningene. På Lik linje med AaFK har VIF hentet inn 4 mann. Muhamed Keita og Bård Finne er to av disse kjøpene. 

Vålerenga avga færrest poeng, 2 etter å ha ledet i fjor. Dette gjorde de sammen med AaFK. 

Husk at det blir FanZone før kampen. Sammen med våre største samarbeidspartnere åpner vi før kampen mot Vålerenga en gedigen Fanzone på nordsiden av Color Line Stadion. Her vil det bli satt i gang en rekke aktiviteter som f.eks. en fire meter høy fotballdart, en skuddradar og et shoot-out telt. 

Vi har også invitert russen til å feire sammen med oss. Vi ønsker derfor RUSSEN på Sunnmøre hjertelig velkommen til kamp mellom AaFK og Vålerenga på Color Line Stadion fredag 12. mai kl. 19.00! Russen får kjøpe billetter på Z-Feltet (Stormen) eller S-Feltet (unummererte sitteplasser) for kr 50,-. For bestilling trykker du her!

Annonse fra Obos-ligaen: