FØR KAMPEN: AaFK – LILLESTRØM SK

2. påskedag gjester Lillestrøm SK Color Line Stadion for en ny runde seriespill på hjemmebane.

AaFK fikk en opptur i siste kamp før påske mot Strømsgodset borte. Kampen endte med 1-1 etter kombinasjonen solid lag- og keeperspill.

Annonse:

AaFK tok sitt første poeng etter en seig start på sesongen, i det som har vært en tett periode med hele tre kamper på en uke. Neste mandag 17. april er det Lillestrøm SK som gjester Color Line Stadion

KJØP BILLETTER TIL AaFK – LILLESTRØM SK HER

AaFK møter nok en gang et lag med jevn statistikk på innbyrdes oppgjør. De har møttes hele 26 ganger de siste 10 årene, og står med åtte seire hver i tillegg til 10 uavgjort resultat.

Begge lagene er best på sine hjemmebaner. AaFK står med alle 8 seirene på Color Line Stadion, mens Lillestrøm har seks av sine på Åråsen. Lillestrøm har for øvrig slått AaFK i Ålesund, noe tangotrøyene har til gode å gjøre i Lillestrøm.

Det har endt uavgjort i de fleste oppgjørene mellom lagene, men i følge statistikken så har AaFK taket på Lillestrøm når de gjester Color Line.  Det har endt uavgjort 10 ganger, hvorav syv skjedde i Lillestrøm, mens 3 på Color Line.

AaFK feirer mål mot Lillestrøm i 2016. Foto: Marius Simensen
AaFK feirer mål mot Lillestrøm i 2016. Foto: Marius Simensen

Selv om de fleste kampene har endt med marginale uavgjortresultat, eller ikke altfor imponerende seire er det to kamper som har vært fryktelig målrike. I 2007 vant Lillestrøm hele 7-0 mot AaFK. Seks år senere skulle AaFK få sin revansje, da de i 2013 vant 7-1 over laget fra Romerike på Color Line Stadion.

Du kan lese mer om 7-1 kampen her

I fjor havnet Lillestrøm på en 12. plass ved sesongslutt, 8 poeng bak AaFK. I kampene som spiltes i 2016 endte det med uavgjort på Åråsen. I oppgjøres på Color Line Stadion vant de oransje 2-0 etter mål av Franck Boli og Mikkel Kirkeskov.

 

tabell_2016_lsk
Tabellplassering 2016. Kilde: fotball.no

Foran eget mål var Lillestrøm SK relativt uheldige i fjor. Kanari-laget hadde hele 13 tabber som endte i mål. Selv om de til tider kunne være klønete bak, leverte de den mest suksessrike taklingsprosenten. Hele 78,3% av taklingene ble vunnet.

Les mer om hvor VG-lupen har plassert Lillestrøm i årets Eliteserien

Hittil i sesongen ligger Lillestrøm på en 11.plass. De startet sesongen bra hjemme mot Sandefjord hvor de vant 2-1 i serieåpningen. Etter det har laget gått på to smeller mot Molde borte og tapte nylig 0-2 for Haugesund sist helg.

Mos fyrer av et skudd mot Lillestrøm i 2016. Foto: Marius Simensen
Mos fyrer av et skudd mot Lillestrøm i 2016. Foto: Marius Simensen

Du kan se statistikken på innbyrdes oppgjør her

Lillestrøm har kvittet seg med en del spillere før årets sesongstart. En del av disse var lån som ble avsluttet. I tillegg til å kvitte seg med fryktelig mange spillere har de også hentet inn en god del forsterkninger. Hele åtte spillere har kommet inn.

Husk at du også nå kan være med å spille mot over 65 000 andre spillere i Eliteserien Fantasy. Her kan du velge ut ditt eget lag, bli med i ligaer. Trykk her for å sette opp ditt eget lag. Kanskje du ønsker å velge Mikkel Kirkeskov til ditt lag? Forsvarspilleren hadde assist i Strømsgodsetkampen sist helg, og scoret sist AaFK møtte Lillestrøm SK på Color Line Stadion! 

Annonse fra Obos-ligaen: