For en snuoperasjon!

AaFK ga seg aldri på Color Line Stadion søndag kveld, og snudde til en utrolig viktig seier i sluttminuttene.

Et tent AaFK gikk ut i 3-4-3 og samtidig rett i strupen på bortelaget Kongsvinger, dog uten å skape de største farlighetene innledningsvis. Kongsvinger noterte seg for en brukbar sjanse etter 11 minutter, da et tilsynelatende ufarlig frispark fra Fredrik Sjølstad gikk via flere bein, men keeper Andreas Lie lot seg ikke utmanøvrere. Nærmere var tidligere AaFK-spiller Marlinho 22 minutter ut i kampen. Brasilianeren tok med seg ballen framover og klinket til, men skuddet traff heldigvis for Aalesund på utsida av stolpen.

Siste halvdel av omgangen sto AaFK høyere enn i starten av kampen. AaFK presset KIL bakover og kom til flere innlegg, men bortelaget stanget unna det aller meste. Jo nærmere vi kom pause, jo mer trykk la hjemmelaget på Kongsvinger, men selve avslutningene uteble ofte mot et Kongsvinger som lå veldig kompakt. Tre minutter før pause var AaFK veldig nære. Daniel Gretarsson, tilbake fra skade, fosset inn i feltet og la inn. KIL-keeper Origi fikk avverget, men ga en farlig retur. Heldigvis for bortelaget fikk de rensket unna i tide.

Mot spillets gang var det Kongsvinger som tok ledelsen like etter at klokka hadde passert 45 minutter. Gang fikk drømmetreff på et frispark fra 20 meter, og traff nettmaskene utagbart for Andreas Lie.

- Vi skaper for lite, meldte Lars Bohinen til reporter Jonatan Arvidsen-Osvik på indre bane etter de første 45.

AaFK presset KIL også etter pause. Åtte minutter ut i omgangen var Daniel Gretarsson svært nære med et saksespark etter en corner, men ballen gikk over. AaFK opprettholdt trykket og beleiret i perioder sekstenmeteren til gjestene fra Hedmark. Det åpnet seg plutselig rom for AaFK, og innbytter Pape Habib Gueye fikk en stor sjanse etter 63 minutter. Torbjørn Agdestein fosset fram på kanten og fant senegaleserens panne, men ballen gikk over. Andre omgang lignet mye på den første, med et hjemmelag som la ned en kjempeinnsats, men Kongsvinger sto veldig kompakt og hindret tangotrøyene å bryte gjennom.

AaFK jaget utligning og var frustrerte i utgangspunktet da det som så ut til å være en soleklar hands inne i boksen ble ignorert elleve minutter før slutt. AaFK la seg ikke ned av den grunn.

Saken fortsetter under målet

Innbytter Ståle Steen Sæthre fikk hodet på et flott innlegg fra Kaj Ramsteijn åtte minutter før slutt, og tvang Aronold Origi ut i full strekk. Tre minutter senere kom den fortjente utligninga, da Agdestein med livet som innsats løp et flott innlegg fra Sondre Fet, via hodet til Nikola Tkalcic, i mål. Om det ikke eksploderte fullstendig på Color Line Stadion etter utligningen, gikk det helt til himmels ett minutt på overtid da Sondre Brunstad Fet dunket inn 2-1 med en sylskarp og knallhard avslutning i motsatt hjørne.