Før cupkampen: Rosenborg - Aalesund

AaFK inntar Lerkendal.

Annonse:

Rosenborg - Aalesund
NM, 4. runde
Lerkendal stadion onsdag kl. 20.00


Etter den overbevisende seieren over Molde er AaFK klare for den fjerde runden i cupen. Rosenborg, som slo ut Ull/Kisa etter ekstraomganger, er motstander. Begge lag var i aksjon i seriespillet søndag kveld. Hjemmelaget Rosenborg i Eliteserien, gjestene fra Sunnmøre i OBOS-ligaen. For begge lagene endte det med tap.

RBK gjestet Alfheim stadion, hvor den tidligere Rosenborg-spilleren Simen Wangberg ble matchvinner for "Gutan" på en dødball. 1-0-tapet i Tromsø var RBKs første i serien siden 16. mai. Samtidig tapte Aalesund 2-1 for Raufoss på bortebane, klubbens første tap i en obligatorisk kamp i 2019.

RBK ledes av Eirik Horneland, den tidligere FK Haugesund-treneren som har måttet tåle mye kritikk denne våren. Hans Rosenborg fikk en svært tøff start på sesongen med fem strake kamper uten seier. Fra 19. mai til 19. juni spilte laget seks kamper uten å tape, før TIL gjorde slutt på den gode rekka. I serien er Rosenborg nede på 9. plass etter 4-3-5 og 11-15 på sine 12 første kamper. Det er på bortebane de fleste poengtapene har kommet for Troillungan. Hjemme på storstua Lerkendal er det blitt 3-2-1 i serien og 8-5. 

Aalesund kommer til Lerkendal med en god opplevelse fra onsdagens cupkamp og en mindre god fra søndagens seriekamp. 4-0-seier hjemme mot Molde i cupen, 2-1-tap for Raufoss i OBOS-ligaen. Kjenner vi Lars og gutta rett, er de helt sikkert mer enn lystne på å reise kjerringa så fort som mulig. Som Jonas Grønner sa til aafk.no før kampen mot Raufoss, er det å spille kamper det kjekkeste som finnes, og det får virkelig AaFK anledning til nå. Fem kamper på 14 dager krever litt av noen og enhver:

16. juni: HamKam - Aalesund 1-2
19. juni: Aalesund - Molde 4-0
23. juni: Raufoss - Aalesund 2-1
26. juni: Rosenborg - Aalesund
30. juni: Aalesund - Sandnes Ulf

Hvilke elleve Lars stiller med mot Rosenborg onsdag er ennå i det blå, men sjefen sjøl har gjort endringer fra kamp til kamp siden matchen mot grønnbuksene fra Hamar 16. juni. La oss se på hvilke ellevere AaFK har stilt med i disse tre kampene:

Mot HamKam: A.Lie, Ramsteijn, O. Lie (Grønner 74.), Gretarsson, Hatlehol, Orry Larsen, Izunna (Carlsen 67.), Thrandarson, Meade, Fridjonsson (Gueye 67.), Castro (ut med skade 85.)

Mot Molde: A.Lie, Grønner, Gretarsson, Steen Sæthre, Fet, Thrandarson (Määttä 81.), Izunna (Orry Larsen 64.), Nenass, Olafsson, Gueye, Fridjonsson (Meade 74.)

Mot Raufoss: A. Lie, Ramsteijn, Gretarsson, O. Lie, Hatlehol, Orry Larsen (Fet 51.), Izunna, Thrandarson, Meade (Olafsson 78.), Fridjonsson, Agdestein (Steen Sæthre 86.)

RBK-leiren har vært plaget av omgangssjuke den siste tida, og før helga var kun 11 spillere på trening. Elendigheten er over for trønderne nå, som stilte slik mot Tromsø:

Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling, Åsen, Lundemo, Trondsen (Helland 72,), Akintola (de Lanlay 72.), Søderlund, Adegbenro

Det blir uten tvil en tøff kamp på Lerkendal, men med maksimal innsats og kløkt kan det være at det er noe i strofa "først så tar vi Molde, så tar vi Trondhjem by". Her er det uansett bare å glede seg til onsdag klokka 20.00 og kampen om avansement i cupen.

Det ryktes at flere AaFK-supportere tar turen oppover, noe vi setter stor pris på. Stormen setter opp buss. Billettinformasjon finner du her.

Øvrige kamper, 4. runde:

Viking - Stabæk
KFUM Oslo - Tromsdalen
Fram Larik - Bærum
FK Haugeund - Strømmen
Kristiansund - Odd 
Ranheim - Brann
Kongsvinger - Mjøndalen
 

Annonse fra Obos-ligaen: