Fire unge spillere debuterte i cupseier

Iver Krogh Hagen (18), Ulrik Valderhaug Syversen (19), Eivind Strømsheim Kolve (17) og Henrik Andreassen Olset (18) fikk sine første minutter på toppnivå da AaFK slo Fjøra 3-0 i 1. NM-runde.

Benken besto av mange unge talentfulle spillere og det er ekstra hyggelig at fem av dem, alle utespillerne, kom på banen i kveld. Og fire av dem fikk altså sin debut for A-laget til AaFK.

Femtemann på benken av utespillerne var 18-åringen Henrik Molvær Melland, og han fikk sin tredje kamp ettersom han spilte en cupkamp og en i OBOS-ligaen i fjor. 19-åringen Oscar Solnørdal spilte hele kampen og det var hans femte på toppnivå.

Seieren var aldri truet og AaFK hadde full kontroll i samtlige 90 minutter. Mamadou Diaw scoret to flotte mål på to minutter i andre omgang mens det første vart satt inn av Isak Dybvik Määtää i 1. omgang.

Dermed er AaFK klare for 2. runde.

Määtää-scoring

Etter seks minutter kom det første skuddet. Mamadou Diaw fyrte av fra 18 meter, men ballen gikk tre meter over tverrliggeren.

To minutter senere spilte Diaw 45 grader tilbake til Simen Bolkan Nordli, som skjøt i nettveggen fra skrå vinkel.

Den tredje som prøvde seg var Isak Dyvik Määtää. Han mottok ballen litt inne på halvdelen til Fjøra, tverrvendte og dro av en motspiller, før han stormet mot mål. Han skjøt fra 18 meter, men ballen gikk rett på keeper. Da var omgangen 12 minutter gammel.

Noen sekunder senere prøvde samme mann seg på et hælspark, men en motspiller sto på streken og hindret scoring. Og i neste angrepsbølge fikk vi corner. Og en kort variant endte med at Jeppe Moe slo inn i feltet og på første stolpe headet Määtää mot bakre stolpe. Der sto på nytt en motspiller, men han fikk ballen unna først etter at den var over streken. Dermed sto det 1-0 til AaFK etter 14 minutter.

Mange sjanser

Oscar Solnørdal kom på et flott raid med gode kombinasjoner etter 20 minutter, men han klarte ikke å score alene med keeper. Noen sekunder senere prøvde Torbjørn Kallevåg seg fra 19 meter, og keeper gjorde en flott redning og hindret scoring.

To minutter senere driblet samme mann seg forbi en motspiller etter en corner, men ballen gikk via en motspiller og inn i stedet for at den fant nettmaskene.

AaFK fortsatte å presse på og etter 28 minutter var det Bolkan Nordli som skjøt en meter utenfor fra 18 meter. Bare ett minutt senere var Diaw sistemann på ballen, men presset skjøt han langt over målet.

Mange flott kombinasjoner endte med at Bolkan Nordli avsluttet fra straffemerket, men også han feide ballen langt over etter 31 minutter.

Ett minutt før pause skulle det stå 2-0. AaFK kombinerer fint oppover venstresiden og Määtää slår 45 grader ut til Kallevåg som er helt alene på syv meter, men han satte ballen rett på keeper.

Dobbel fra Diaw

Som 1. omgang fikk Diaw den første muligheten i 2. omgang. Simen Rafn slo på tvers av feltet. Diaw dempet ballen og skjøt mot hjørnet fra 12 meter, men ble for løst og keeper reddet.

Tre minutter senere fikk hjemmelaget en god mulighet da Andreas Lerheim Olsen kom alene med keeper Michael Lansing, men sisteskansen rakk akkurat å få ei hånd på ballen foran Fjøra-spilleren.

Det var i grunn bare et spørsmål om når AaFK scoret igjen. Og etter 53 minutter lå ballen i nota. Kallevåg slo en nydelig pasning mellom midtstopperne og der sto Diaw, som dro med seg ballen og alene med keeper scoret han sikkert.

Bare to minutter senere var samme duo på farten igjen. Kallevåg slo nok ei flott pasning til Diaw, som fra 13 meter sendte ballen opp i nærmeste kryss. Dermed sto det 3-0.

Han burde hatt sitt tredje på ni minutter da han kom alene med keeper etter 62 minutter, men alene med keeper mislykkes han med å sette ballen over keeper.

Nær scoring

Halvveis ut i omgangen fikk Mathias Hovland en mulighet etter et hjørnespark, men han satte ballen et par meter utenfor fra 12 meter.

12 minutter før slutt var Diaw på farten igjen, men fra skrå vinkel skjøt han rett på keeper.

Ett minutt før slutt var Jørgen Hatlehol nær scoring, men han satte ballen like over tverrliggeren.

AaFK: Lansing - Moe, Hatlehol, Serbecic (Hagen i 29 min.), Rafn - Bolkan Nordli (Kolve i 22 min), Solnørdal, Kallevåg (Syversen i 22 min.) - Diaw (Olset i ni min.), Ammitzböll, Määtää (Melland i 29 min.).