Feiret sin første AaFK-scoring

AaFk fikk en enkel jobb på Høddvoll i kveld da de tok seg 3. runde i NM etter å ha slått vertene 3-0.

Dario Canadija brukte kun 15 minutter på Høddvoll før han scoret sitt aller første mål for klubben. Og det var svært vakkert og elegant utført. Med enorm ro la han ballen opp i krysset fra 17 meter.

Sigurd Haugen har scoret seks seriemål i år, og i kveld noterte han seg for sesongens første cupmål da han doblet ledelsen på ekte målsnikvis da han satte ballen i mål fra kort hold.

19-åringen Oscar Solnørdal scoret sitt første Eliteseriemål da han kom inn mot Haugesund i den siste seriekampen før ferien. Da brukte han fire minutter før han scoret. I dag var innbytteren på banen i kun 15 minutter før han på flott vis satte ballen over keeper og i mål til 3-0 for AaFK.

Klassescoring

AaFK rullet opp et flott angrep etter åtte minutter og ballen ble slått inn av Simen Rafn. En Hødd-forsvarer headet ut på 20 meter hvor Kristoffer Barmen sto alene, men han fikk dårlig treff med venstrefoten og ballen gikk langt utenfor.

Etter et kvarter tok AaFK ledelsen på et utrolig vakkert skudd. Jeppe Moe la inn fra venstre og Sigurd Haugen gikk opp i en duell på femmeteren, men Hødd-forsvareren vant duell og haedet ballen ut i returrommet. Der sto Dario Canadija og plukket ned nedfallsfrukten. Han dempet ballen, la den over på venstrefoten og la ballen rolig opp i krysset fra 17 meter.

Utrolig flott prestasjon av midtbanespilleren. Pur klasse.

MÅL: Dario Canadija har sendt ballen av gårde fra 17 meter og Hødds keeper kan bare se langt etter ballen. Foto: Jon Forberg

Tre minutter senere kunne det fort blitt selvmål da Ola Heltne Nilsen satte ballen over egen keeper, men han rakk selv ballen foran mål.

Haugen doblet

Omgangen var 29 minutter gammel da målsniken Haugen ikke lot seg be to ganger da han fikk muligheten. Han skaffet AaFK frispark ute ved hjørnet av 16-meteren på venstresiden. Simen Bolkan Nordli slo inn og Haugen kom seg løs fra sin oppasser, og satte ballen i mål fra kort hold via keeper på bakre stolpe. Dermed sto det 2-0 på Høddvoll.

SCORING: Sigurd Haugen scoret fra kort hold og dermed sto det 2-0. Foto: Jon Forberg

Fem minutter før slutt kom Haugen alene med keeper på skrå vinkel, men fikk ballen litt for langt foran seg, så han måtte ta en touch forbi keeperen og sa kom han på død vinkel uten mulighet til å avslutte.

90 sekunder før pause kombinerer AaFK bra på venstresiden og Moe kommer til dødlinja, og han slår inn, men Hødd for avverget i første omgang, så avslutter Torbjørn Kallevåg, men lagkamerat Haugen går litt i veien, så han får dårlig treff og ballen går langt utenfor.

Ny scoring

Før det hadde gått tre minutter av andre omgang kunne det stått 3-0. Kallevåg spilte en glimrende pasning med utsiden av foten på innsiden av forsvarsspilleren. Og Haugen fyrte av fra 12 meter, litt skrå vinkel, og ballen strøk motsatt stolpe.

Vertene sin første mulighet kom fire minutter senere på et lang innkast, men Hødd-spilleren fikk ikke trøkk på headingen og ballen gikk rett på Michael Lansing. AaFK gikk rett i angrep og Kallevåg tråklet seg inn i feltet og fikk en bra avslutning fra 13 meter, men Hødds keeper gjorde en fin redning og hindret 3-0.

NY SCORING: Oscar Solnørdal scoret sitt første cupmål. Nylig scoret han sitt første mål i Eliteserien. Foto: NTB

Ti minutter ut i omgangen testet Petar Golubovic skuddfoten fra 20 meter, men selv om han fikk bra treff, gikk ballen rett på keeper.

Kampen var en time gammel da Haugen driblet seg forbi en spiller og tok seg ned til dødlinja. Han slo 45 grader ut til Oscar Solnørdal, som på vakkert vis løftet ballen over keeper og i motsatt hjørne. En klassescoring fra AaFK.

Bare ett minutt senere løftet Simen Rafn ballen like over tverrliggeren fra 11 meter.

12 minutter før slutt la Kallevåg til Mamadou Diaw, men han skjøt langt over fra 12 meter.

AaFK: Lansing - Hopland, Fällman (Juel Andersen i 45 min.), Golubovic - Moe, Canadija (Nenass i 29 min.), Barmen (Hatlehol i 21 min.), Rafn - Bolkan Nordli (Solnørdal i 45 min.), Haugen (Diaw i 29 min.), Kallevåg.