- Favoritt til opprykk

I morgen møter AaFK 2 det som trener Amund Skiri mener er den største favoritten til å ta seriegullet i Norsk Tipping-ligaen avd. 2.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Forrige helg var det bortekamp mot Molde 2, mellom nummer en og to på tabellen på daværende tidspunkt. Nå er det nummer to (Elverum) og tre (AaFK 2) som møtes til dyst på Color Line med avspark kl. 15:00. 

Det er svært jevnt i toppen etter elleve kamper og det er to poeng opp til Elverum og tre til Molde 2.

- Det er enda en toppkamp. Vi har satt oss i en situasjon der vi får spille toppkamp etter toppkamp, og den her gleder vi oss veldig til, sier trener Amund Skiri.

- Elverum har vært veldig solide så langt i år. Et voksent og robust lag. De har også individuelle spillere som er bra i frontleddet og så har de noen fysisk sterke spillere bakover på banen. Men jeg tror vi skal stå godt til dem.

- Beste utgaven av oss selv

Fokus er uansett på eget lag. 

- For oss handle uansett mest om at vi skal være den beste utgaven av oss selv. Det er å være gode i det høye presset vårt, være kompakte og vanskelig å møte når vi legger oss lavt. Og at vi har høgere tempo, er bedre med ball og har bedre relasjoner når vi angriper enn det vi hadde i forrige kamp, sier treneren. 

Da ble det 0-1 tap borte mot Molde 2, det første i årets sesong for det unge AaFK-laget, som har imponert. 

- Vi vil revansjere at vi ikke tok Molde sist. Det er lenge siden sist vi hadde tapt i serien, og jeg kjente etter kampen at dette ikke var noe gøy, og det håpe jeg spillerne kjente på også. 

- Vi har gått gjennom hva som kjennetegner oss og hva som må til for å snu slike jevne kamper som mot Molde, slik at de tipper i vår favør. Det vil overraske meg om det ikke blir en ny jevn kamp lørdag. 

Favoritt

Elverum har åtte seire, to uavgjort og ett tap. På bortebane har de 4-1-1, mens AaFK 2 har 4-1-0 på eget gress. Tapet til Elverum kom mot Hønefoss (1-2), mens Florø (0-0) er det eneste laget som har tatt poeng på Color Line. 

- Jeg vil seie at Elverum er for øyeblikket favoritten til opprykk. Molde 2 leder nå, men de har et ungt lag og tenker annerledes, slik som oss. 

- Elverum er en stor klubb med historie og ambisjoner, som må ha som mål å rykke opp. De har også fått en god start, men mot oss i helga er utgangspunktet jevnt. Og med det utgangspunktet må vi finne den beste utgaven av oss selv, og klarer vi det, så skal vi kunne vinne kampen, sier Skiri.

Elverum møtte HamKam i cupen onsdag, og tok ledelsen, men tapte til slutt 1-3.

Annonse fra Eliteserien: