Fartsfylt da Aalesund og Fredrikstad spilte uavgjort

AaFK best mot serielederen.

Aalesund framsto med tempo, energi og vilje mot serieleder FFK lørdag kveld. Likevel ville det seg ikke alltid foran mål for tangotrøyene, som hadde nok av muligheter til å ta de tre poengene.

Laget skapte det meste av det som skjedde før pause på Color Line Stadion. Sigurd Haugen var spesielt aktiv hos AaFK i første omgang, og utfordret sin oppasser flere ganger. Et par ganger endte det med brukbare sjanser, men FFK holdt stand - helt til det var spilt 26 minutter.

Da fikk AaFK corner, og den var perfekt slått av David Kristjan Olafsson. Sigurd Haugen stupte fram og ga Aalesund 1-0 med en kontant heading.

210612 Sigurd Hauso Haugen of Aalesund celebrates after scoring the 1-0 goal during the OBOS-ligaen match between Aalesund and Fredrikstad on June 12, 2021 in Ålesund.Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Aalesund holdt på ledelsen i seks minutter. FFK fikk straffespark etter at David Fällman handset i feltet. Thomas Drage satte ballen i mål fra elleve meter.

Inn mot pause var kampen preget av tøffe dueller mellom to lag som var lystne på å ta grepet om kampen. Det var det hjemmelaget som klarte. To minutter før pause gikk det fort med AaFK, og David Kristjan Olafsson fant Kristoffer Ødemarksbakken med et hardt og lavt innlegg. "Øde" fant nettmaskene, og dermed kunne Aalesund juble for ledelse på vei inn i garderoben.

AaFK hadde initiativet fra start av etter pause. 53 minutter ut i oppgjøret kom omgangens første sjanse da Niklas Castro spilte vegg og kom seg inn i feltet. Med et rapt skudd banket han ballen i stanga. Like etterpå sendte han av et skudd utenfor.

210612 Spectators in the stands during the OBOS-ligaen match between Aalesund and Fredrikstad on June 12, 2021 in Ålesund.Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

AaFK spilte ordentlig høytrykksfotball en periode i starten av andre omgang, og FFK slet med å henge med. Nevnte Niklas Castro plaget bortelaget med sine kjappe føtter og hadde fortjent en scoring. Straffespark skulle han også hatt, da han etter en drøy time ble feid over ende inne i boksen. Da ble det hett på linja, og Lars Arne Nilsen fikk det gule kortet.

Nevnte Niklas var frisk like etter straffesituasjonen, og kjørte FFK på hæla i kombinasjon med Simen Bolkan Nordli, men angrepet endte med skudd i nettveggen.

FFK, som ike hadde skapt mye i andre omgang, utlignet kvarteret før slutt. Et skudd smalt i stanga bak Michael Lansing, som var etter ballen. På returen stupte innbytter Nicolay Solberg fram og sørget for 2-2.

Aalesund ga seg ikke, og jaktet 3-2. En frisk Simen Bolkan Nordli tvang FFK-forsvaret til å rygge med sju minutter igjen. Han gikk for skudd, men keeper Jenssen var på pletten.

Fredrikstad holdt AaFK på avstand i sluttminuttene, og dermed endte det farstfylte oppgjøret 2-2.

Aalesund - Fredrikstad 2-2 (2-1)