- Fantastisk om vi er over RBK halvveis

Lars Arne Nilsen er frem til duellen mot tidligere AaFK-trener Kjetil Rekdal og muligheten til å klatre forbi trønderne på tabellen.

Annonse:

Foto: NTB

AaFK-Rosenborg, 17. juli kl. 20:00. Kampen vises på MAX og TV2 Play

AaFK er nummer syv med 20 poeng, men bare ett poeng bak Rosenborg, som innehar femteplassen. 

- Vi går forbi med seier og det hadde vært fantastisk om vi lå over Rosenborg halvveis i sesongen. Men det er mange kamper igjen og vi trenger en god del flere poeng før vi er sikret plassen, sier trener Lars Arne Nilsen. 

- Kampene mot Rosenborg er veldig artige kamper, for vi har alt å vinne og møter det som kanskje er Norges største klubb. Så vi gleder oss veldig til møte de på Color Line, legger han til. 

Årsbeste

Ikke overraskende, selv om resultatene er det man måler hverandre på i idrettens verde, så er treneren konstant på jakt er å utvikle både individ og lag.

Slik er det også for Lars Arne Nilsen.  

- Vi har hatt en fin vårsesong og sett utvikling hvor vi blir bedre og bedre offensivt og det er jo det vi ønsker å se. Vi har også hatt ballen mye mer. Mot Lillestrøm styrte vi store deler av kampen, mot Strømsgodset er vi gode i en time og I Sandefjord styrer vi hele kampen, sier AaFK-treneren.

- Det er så fint å se at vi tør mer og mer. En del av spillerne som har kommet tilbake fra skade, tåler mer og står lenger i kampene. Vi har hatt litt trøbbel sent i kampene, men det kommer av at vi har hatt utfordringer med skader og sykdom. Men spillerne begynner å bli i bedre form. Og vi ser ting som at kantene har kommet høyere opp i banen og stopperne tør å ta pådrag.

I 2-2-kampen borte mot Sandefjord sist var en ting han var spesielt fornøyd med. 

- Presspillet vår i Sandefjord var Årsbeste i Sandefjord, for da sto vi høyt i hele kampen. Det er veldig krevende og det var det jeg var mest fornøyd. At vi sto så høyt så lenge uten at motstanderlaget klarte å ta styringa. 

- Er ikke svekket

Og han mener laget må fortsette i samme spor.

- Vi må tørre å spille som vi har gjort i det siste. 

- Vi har spilt 14 kamper og tapt fire, og det er mot de fire beste lagene i Norge. Og vi har hengt med i alle de kampene, så jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal kunne gjøre det samme med Rosenborg. Det er solid lag som det er vanskelig å bryte gjennom. De er sterke på dødball, hvor de scoret tre mål sist. Det må vi demme opp for.

Rosenborg mangler både Stefano Vecchia og Ole Sæter, som til sammen har 12 mål i Eliteserien på samvittigheten. 

- De har mange gode angrepsspillere og en sterk tropp, så jeg tror ikke de blir svekket om de har noen forfall. 

- En vinnerskalle som jeg vil slå

Det blir også et gjensyn med Kjetil Rekdal for publikummet på Color Line. RBK-treneren var som kjent trener i AaFK fra 2008 og 2012, i en periode hvor klubben tok sine to cupgull. 

Nilsen er frem til duell mot Rekdal. 

- Det er alltid gøy å møte han, for han er en vinnerskalle, som hater å tape. Så da blir det ekstra kjekt å slå han og Rosenborg, sier AaFK-treneren.

- Han er en skikkelig fighter og vi har ofte utlignet hverandre. Da han var i HamKam så har kampene blitt nullet litt ut. Det blir alltid tette og tøffe kampene mellom oss, som ofte ender uavgjort. Men vi slo HamKam borte i fjor og i kveld skal vi ta Rosenborg på Color Line.

Annonse fra Obos-ligaen: