- Et tilbud til deg som virkelig vil bli god

AaFKs akademi starter opp med morgentreninger for ivrige fotballgutter i ungdomsskolealder.

Annonse:

- Vi har hele Sparebanken Møre Arena for oss selv tidlig om morgenen, forteller utviklingsleder Sindre Eid. 

En hall med gode fasiliteter skal jo ikke stå tom. Blant annet av den grunn vil AaFKs akademi fra nyåret kjøre morgentreninger to ganger i uka. 

- Fra kvart på sju til kvart på åtte om morgenen med individuelt fokus og med kyndig veiledning fra trenere i AaFKs akademi, sier Sindre. 

Påmeldingen starter i midten av desember

Mens det finnes gode tilbud for barn i barneskolealderen, blant annet fotballfritidsordning og akademier, stopper det opp når man kommer til ungdomsskolealder. (05-07 gutter)

- Ideelt sett skulle vi hatt fotball som et valgfag på ungdomsskolenivå. Det har vi ikke, sier Aalesunds utviklingsleder. 

Han har selv nytt godt av morgentreninger. I sin ungdom var den tidligere Hødd-spilleren del av en gruppe på 40 ungdommer som deltok på morgentreninger med Reidar Vågnes i Sulahallen. 

- Sju av oss endte opp med å spille toppfotball. Jeg tror ikke det var helt tilfeldig, kommenterer han, og forteller at han tok med seg konseptet til Hødd etter endt spillerkarriere. Sammen med André Nevstad drev Sindre morgentreninger for ungdommer i Ulsteinvik i 10 år. 

- Det er noe eget å delta på fotballtrening kvart på sju om morgenen. Dem som virkelig vil bli gode, som virkelig vil investere tid, de vil møte opp, mener han. 

Et slikt opplegg krever noe av den unge spilleren, men også av foreldrene. Derfor skal også mor og far tas vare på når AaFKs akademi nå starter med morgentreninger for de aller ivrigste spillerne i Ålesund og omegn. 

- Det er tidlig for både spillere og foreldre. Vi må ta vare på foreldrene som kjører ungene sine til fotballtrening. Derfor kommer vi til å sette fram brødmat og kaffe slik at de får anledning til å spise en god frokost. Når ungene er ferdige med økta får de med seg ei skive i hånda på vei til skolen, sier Sindre. 

Mens foreldrene får i seg dagens første måltid, vil poden være i full aktivitet på kunstgresset i Sparebanken Møre Arena. Morgentreningene vil ha et individuelt fokus. 

- Spissene skal få skyte ballen i mål, midtbanespillerne skal få slå pasninger i rom og backene skal få slå innlegg og så videre. Du kan gjerne kalle det styrt egentrening opp mot spesifikke roller og utviklingsmål, forklarer AaFKs entusiastiske utviklingsleder. 

Han har ikke satt noe tall på hvor mange han forventer å se på morgentrening. Det er stor plass å boltre seg på i hallen for unge fotballspillere som vil ta nye steg. 

- Vi har hele hallen, vi, og kan godt ta imot 40 spillere for min del. Jeg håper det er mange unge fotballspillere der ute som vil legge ned en ekstra innsats for å bli så god som mulig. Vi skal ta dem vel imot. 

Påmeldingen starter i midten av desember

Annonse fra Eliteserien: